İsrailliler Netanyahu'ya istifa çağrısı yapıyor

İsrail 33 günden bu yana aralıksız olarak Gazze’yi vurmaya devam ediyor. İsrailliler Netanyahu ve Hükümetin istifası için Meclis önüne çadır kurdu.

İsrailliler Netanyahu'ya istifa çağrısı yapıyor

7 Ekim sabahı Hamas tarafından İsrail'e yönelik düzenlenen saldırı sonrasında İsrail Gazze şeridini vurmaya başlamıştı. 33 günden bu yana Gazze aralıksız olarak vurulurken hayatını kaybedenlerin sayısı 10.000'in üstüne çıktı. İsrail saldırılarında ölenlerin büyük çoğunluğu ise kadınlar ve çocuklardan oluşuyor.

İSRAİLLİLER MECLİS ÖNÜNDE ÇUKUR KURDU

Tüm dünyada İsrail'e karşı tepki sesleri çıkmaya başlarken Netanyahu kendi vatandaşları tarafından da istenmiyor. 7 Ekim sabahı Hamas saldırılarında yakınlarını kaybederler ve şu anda Hamas'ın elinde esir yakınları olanlar Netanyahu ve Hükümetin istifası için meclis önünde çadır kurdu.

İsrail polisi eylem yapan kendi vatandaşlarına da sert davranıyor. Meclise çıkan yolda Demir bariyerlerin arkasında güvenlik önlemleri alan İsrail polisi ardından da bölgeye TOMA getirdi.

Birçok İsrailli savaşın durmasını ve esirlerin serbest bırakılması karşılığında Ateşkes sağlanmasını istiyor. Ancak Netanyahu hükümete ateşkese sıcak bakmıyor.