Japonya'da Yunus avı vahşeti! Bin 800 yunus ya da balina katledilecek

Japonya'nın her yıl yaptığı ve tepki çeken Yunus avı sezonu başladı. Bu sezonda yunusların yanı sıra balinalarda avlanacak. Balıkçıların sezon sonuna kadar yaklaşık 1800 Deniz memelisini yakalayacağı ya da öldüreceği tahmin ediliyor.

Japonya'da Yunus avı vahşeti! Bin 800 yunus ya da balina katledilecek

Japonya'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yunus avı sezonu dünyadan gelen tüm tepkilere rağmen Dün başladı. Japonya'da yerel saatte 05.00'te 11 balıkçı teknesi denize açıldı ve yaklaşık 10 kilometre açıkta Yunus ve balina aramaya başladı. Balıkçılar Sezonun ilk gününde limana eli boş dönerken Birçok hayvan hakları savunucusu da söz konusu vahşete tepki gösterdi.

Japonya'da Yunus avı sezonu Şubat ayı sonuna kadar devam edecek. Balina avı sezonunun ise nisan ayı sonunda biteceği öğrenildi. Her ne kadar dünyadan tepkiler gelse de Japonya'da yasal izinler çerçevesinde balıkçılar 9 farklı türden yaklaşık 18 Yunus ve balinanın avlanması için harekete geçti.

DENİZ MEMELİLERİ KESİCİ ALETLERLE ÖLDÜRÜLÜYOR

Japonya'da her yıl düzenlenen Yunus ve balina avı sezonu ile balıkçılar tekneler yardımıyla bir koyu hayvanları yönlendiriyor. Burada geleneksel av yöntemi kullanılarak kesici aletlerle memeli hayvanlar öldürülüyor. Uzun yıllardan beri tepki çeken bu uygulama 31 yıl aranın ardından 2019'da yeniden başlamıştı.