Libya’da can kaybı yükseliyor! Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yükseldi

Libya’da Daniel Kasırgası’nın sebep olduğu şiddetli yağışlar can kayıplarına neden oldu. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı giderek yükselirken binlerce kişinin de kayıp olduğu öğrenildi. Yaşanan sel felaketi sebebiyle yardım çağrısı yapıldı.

Libya’da can kaybı yükseliyor! Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yükseldi

Libya, Daniel Kasırgası sebebiyle felaketi yaşadı. Kasırganın sebep olduğu şiddetli yağışlar sel getirdi. Ülkede yaşanan selde binlerce kişi hayatını kaybetti,, binlerce kişi ise kayboldu. Kasırganın ülkede yarattığı yıkım bölgeden gelen fotoğraf kareleriyle gözler önüne serilirken Libya Başbakanı yardım çağrısı yaptı. Ülkede 3 gün yas ilan edildi.

SON YILLARIN EN YÜKSEK YAĞIŞ MİKTARI

Daha önce Yunanistan’da 15 kişinin ölümüne yol açan Daniel Kasırgası bu kez Libya’yı vurdu. Derna, Bingazi, Sousse ve Al-Marj bölgelerinde fırtınanın yol açtığı şiddetli yağış sel felaketini beraberinde getirdi. Bu bölgelerde olağanüstü hal ilan edildi. Ülkenin doğu bölgelerindeki yağış miktarının 40 yılın en yüksek yağış miktarı olduğu bilgisine yer verildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 3 BİNE YÜKSELDİ

Yaşanan sel felaketi sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef yükseldi. Derne kentinde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bine ulaştığı, 7 binden fazla kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. Öte yandan Libya Başbakanı Abdülhamid Muhammed el-Dibeybe, selden etkilenen ve zarar gören böğeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Yardım çağrısının ardından harekete geçen AFAD, bölgeye yardım gönderileceğini duyurdu. Türkiye’den Libya’ya 3 uçak yardım malzemesi ile arama kurtarma personeli gönderileceği açıklandı.

libya-da-can-kaybi-yukseliyor-selde-hayatini-kaybedenlerin-sayisi-3-bine-yukseldi.jpg

ÜLKEDE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Ülkede meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiği açıklandı. Sel bölgesinde okul ve iş yerleri ile 4 büyük petrol limanı kapatıldı ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi.