Mavi Marmara saldırısının emrini veren Komutan öldü

Binlerce sivil toplum kuruluşu ve aktivistin destek verdiği Mavi Marmara Gemisi Filistin'e İnsani Yardım götürmek isterken saldırıya uğramıştı. O saldırının emrini veren Komutan öldü.

Mavi Marmara saldırısının emrini veren Komutan öldü

Türkiye'den Gazze'ye İnsani Yardım götüren sivil yardım gemisi Mavi Marmara'ya yönelik saldırı düzenlenmişti. Saldırının emrini veren komutanlardan olan Yarbay Eli Ginsburg İzzeddin Kassam Tugayları tarafından öldürüldü.

Hamas tarafından başlatılan saldırılar sonrasında İsrail ordusunda kayıplar artırmaya devam ediyor. Çok sayıda üst düzey askerin de ölenler arasında yer aldığı ortaya çıktı. Kassam Tugayları tarafından öldürülen 16 askerin daha kimliği açıklandı. Öldürülen İsrailli askerler arasında Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim de var.

Hamas tarafından yayınlanan listeye göre öldürülen komutanlar arasında Mavi Marmara saldırısında Emir komuta zincirinde yer alan 42 yaşındaki Yarbay Eli Ginsburg da bulunuyor.

Mavi Marmara Gemisi, çok sayıda aktivist ve sivil toplum gönüllüsü ile birlikte 22 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye İnsani Yardım götürmek için İstanbul'dan hareket etmişti. İsrail ordusu 30 Mayıs gecesi Telsiz üzerinden Mavi Marmara gemisine tehdit mesajları göndermişti. Ardından da gemiye havadan ve denizden tacizde bulunmuştu.

İsrail komandoları sabaha karşı gemiye saldırıda bulunmuş önce ses ve Sis bombaları atmış ardından da Hedef gözetmeden Ateş açmıştı. İsrail tarafından açıkla açılana tek sonucunda 9 Türk yardım gönüllüsü Şehit olurken 50'den fazla gönüllüde yaralanmıştı. Saldırı sırasında başından vurulan aktivist Uğur Süleyman Söylemez ise 4 yıl bitkisel hayatta kaldıktan sonra şehit oldu.