Nobel ödülüne de zam geldi

Nobel Vakfı aldığı son dakika kararı ile Nobel ödülü ne zam yapıldığını duyurdu. zam kararının İsveç para biriminin dolar ve euro karşısında değer kaybetmesi nedeniyle alındığı öğrenildi.

Nobel ödülüne de zam geldi

İsveç para biriminin euro ve dolar karşısında değer kaybetmesi Nobel ödülüne zam getirdi. Nobel Vakfı tarafından yapılan açıklamada, İsveç para biriminin dolar ve euro karşısında hızla değer kaybetmesi sonucunda Nobel ödülleri için verilen ödül miktarının arttırıldığını duyurdu. yapılan zam güncellemesi ile birlikte bu yıl Nobel ödülünü kazananlara 11 milyon krom dağıtılacak. Nobel ödülleri Ekim ayında sahiplerini bulacak. son 15 yıl içinde Nobel ödülü miktarı birkaç kez değişmişti.

11 milyon Kron ödül dağıtılacak

2023 Nobel ödülleri Ekim ayında sahiplerini bulacak. Nobel ödül törenine Kısa bir süre kalan Nobel Vakfı kritik bir karar aldı. Vakıf tarafından yapılan açıklamaya göre Mali açıdan uygun olduğu gerekçesiyle ödül miktarı arttırıldı. Buna göre 1 milyon Kron olan Nobel ödülü 11 milyon krona yükseltildi. yani Nobel ödülünü kazananlar 986.270 dolar ödül olacak.