Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova son dakika açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Rusya ile Ukrayna arasında barışın sağlanması yönünde aldığı insiyatif nedeniyle teşekkür etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Haftalık basın toplantısı düzenledi. Rusya ve Ukrayna arasında barışın sağlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türkiye'nin önemli bir insiyatif aldığını belirten Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, müzakere masasına dönülmesi konusunda çağrılara da teşekkür ettiğini dile getirdi.

Zaharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın barış ve müzakere süreci lehine önemli açıklamalar yaptığını ve arabuluculuk çabası sunduğunu belirterek bu tip tekliflerde bulunan ülke ve hükümet sayısının az olmadığını söyledi.

Bu teklifte bulunanlara ne kadar gerçekçi olup olmadığına bakmadan minnettar olduklarını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Bu, kolektif Batı'nın, gerilimi tırmandırmaya yönelik saldırgan nitelikte bitmek bilmeyen açıklamalar yaptığı, silah tedarikine devam ettiği ve terör faaliyetlerini desteklediği bir dönemde barışa doğru ilerlemekle ilgili çok önemli bir mesajdır. Bu nedenle herkese minnettarız. Bu aynı şekilde Türk tarafının ve bizzat Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın inisiyatifi için de geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'da yapılan seçimlerde bir kez daha zafere ulaşan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’i tebrik etmek için telefonla aramış ve Ukrayna'da müzakere masasına yeniden dönülmesi için Türkiye'nin arabulucu olmaya hazır olduğunu bir kez daha ifade etmişti.