Rusya'yla gerilim artarken Ukrayna NATO'yla ortak tatbikat yapacak

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda Rusya'yla gerilim devam ederken, bu yıl içinde NATO askeri birlikleriyle ortak askeri tatbikat düzenleneceğini açıkladı.

Rusya'yla gerilim artarken Ukrayna NATO'yla ortak tatbikat yapacak

The Hill'in haberine göre, Ukrayna ordusunun Facebook'undan yapılan açıklamada gelecek aylarda gerçekleşmesi beklenen ortak tatbikatta en az beş NATO üye ülkesinden binden fazla personel olacağı bilgisi paylaşıldı. 

Açıklamada ayrıca, "Özellikle düşmanca hareket eden komşu ülkelerde biri tarafından saldırganlıkla karşılaşan bir devletin sınırı ve bölgesel bütünlüğünü korumak için taaruzun takip edeceği savunma adımları  çalışılacak" ifadeleri paylaşıldı. 

Rusya ve Ukrayna hattında gerilim tırmanırken Kremlin, ABD ve NATO'nun Ukrayna'yı askeri olarak desteklemesi halinde Rusya'nın kendi güvenliğini yerine getirmek için ilave tedbirler alacağını da paylaşmıştı.

Geçen günlerde Rusya'nın Ukrayna ile olan sınırında asker sığınağı yapmaya başladığına dair sosyal medyada resmi kaynaklarca doğrulanmamış görüntüler paylaşılmış, Kiev'in tepkisinin ardından da bir diplomasi trafiği yaşanmıştı. Birçok Batılı lider ve NATO, konu hakkında endişelerini dile getirerek düşüncelerini paylaşmıştı.

Rusya bu hafta Donbass'ta gerilimin artmasının ''Ukrayna'yı yok edebileceğini'' söylemiş ve NATO'yu bölgeye asker göndermemesi konusunda açık bir şekilde uyarmıştı.