Ukrayna saldırılar nedeniyle Herson'ı boşaltıyor

Rusya ve Ukrayna Savaşı aralıksız olarak devam ediyor. Son dönemlerde artan Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın Herson'ı boşaltma kararı aldığı öğrenildi.

Ukrayna saldırılar nedeniyle Herson'ı boşaltıyor

Ukrayna ve Rusya arasında yaklaşık 2 yıl önce başlayan savaş hala devam ediyor. Rusya saldırıları ise son dönemlerde artmaya başladı. Özellikle çok sayıda sivilin yaşadığı Herson bölgesinde yoğunlaşan saldırıların ardından Ukrayna’dan önemli bir karar geldi. Ukrayna'nın bu bölgeyi boşaltmaya başladı öğrenildi. Öncelik ise çocuklu ailelere verildi. Sivillerin güvenli bölgelere tahliye edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Rusya, geçtiğimiz yıllarda Ukrayna'ya yönelik işgal girişini başlatmıştı. Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden savaşta Rusya'nın Ukrayna'nın Herson bölgesine olan saldırıları artmaya başladı. Saldırıların yoğunlaşması ile beraber Ukrayna'da yeni bir karar aldı. Bölgede bulunan çok sayıda yerleşim yerindeki siviller tahliye edilecek.

UKRAYNA'DAN TAHLİYE AÇIKLAMASI GELDİ

Ukrayna'dan konuyla ilgili tahliye açıklaması yapıldı. Herson Valisi Oleksandr Prokudin, Bölgede sürekli bir düşman ateşinin olduğunu belirterek çocuklu ailelerin ve sivillerin bölgeden tahliyesi için karar alındığını duyurdu.

ÇOK SAYIDA YERLEŞİM YERİ BOŞALTILACAK

Herson Bölgesel Savunma Konseyi de tahliyelerle ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, söz konusu bölgelerde bulunan çocuklu aileler başta olmak üzere tüm sivillerin güvenli bölgelere tahliye edileceği bildirildi. Boşaltılacak olan yerleşim alanı sayısının ise 31 olduğu öğrenildi.