Görev Vakfı üniversite kuruyor

Bir vakıf üniversitesi de Vatan Partisi çevresinden geliyor. Görev Vakfı kurucusu ve başkan yardımcısı Yalçın Büyükdağlı, Asya Çağı Üniversitesi kuracaklarını açıkladı. “Bu üniversite yetiştirdiği kadrolarla Türkiye’nin önünü açacak.” diyen Büyükdağlı, “Herkesi vakfımıza üye olmaya, bağışlarıyla güç vermeye ve bizlerle çalışmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Görev  Vakfı üniversite kuruyor

Milli medyayı güçlendirmek ve Büyük Asya çağının yolunu açacak nesiller yetiştirmeyi amaçlayan Görev Vakfı Kurucusu ve Başkan Yardımcısı Yalçın Büyükdağlı, Vakfın kuruluş aşamasını, kurulacak olan Asya Çağı Üniversitesi’nin amaçlarını Aydınlık gazetesine anlattı.

‘VAKFIN İSİM BABASI LEVENT KIRCA’

Büyükdağlı, Vakfın kuruluş aşamasını anlatarak söze başladı: “Vakfımızın ismini koyarken ne olacağına uzun uzun konuşmamıza rağmen karar vermedik. Daha sona bir arkadaşımız, ‘Levent Kırca burada mı?’ diye sordu. Doğu Perinçek de ‘O yaratıcıdır, güzel bir isim bulabilir’ dedi. Geldi, konuyu anlattık ve bir süre müsaade istedi. Derin derin düşünmeye başladı ve buldum ‘Görev olsun' dedi. Herkes de bu ismi çok beğendi ve vakfımızın ismi Görev oldu. Vakfın bünyesindeki kurumlar vatan için görevdeydiler ve bu kaleyi desteklemek her vatansever için görevdi. Levent Kırca herkesi göreve çağırıyordu. Kendisini de maalesef kuruluşumuzdan kısa bir süre sonra kaybettik. Vakfımızın isim babasının Levent Kırca arkadaşımız olmasından gurur duyuyoruz.”

‘GÜCÜMÜZÜ FEDAKÂR BAĞIŞÇILARIMIZDAN ALIYORUZ’

“Vakıf kurmak şirket, dernek ve hatta parti kurmaktan bürokratik işlemler açısından çok daha zor. Mahkeme süreci var. Mahkeme kararıyla yasallaşabiliyor. Orada da Sayın Mustafa Pamukoğlu yetişti. Bir kadro oluşturdu ve çalışmalar sonucunda 2015 yılının Ağustos ayında vakıf yasallaştı. Daha sonra çeşitli çalışmalarla üye sayımızı artırdık ve güçlendik.

“Çok sayıda taşınmaz bağışı oldu. Konut, arsa, nakit bağışlar oldu. Vakfımıza yapılan taşınmaz bağışları imdadımıza yetişti. Vatanseverlerimiz tarlalarını, arsalarını ve hatta içinde oturdukları evlerini bile bağışladılar. Bağış yapan bazı arkadaşlarımız neyi varsa vakfımıza verdi. Onlarla kocaman bir aileyiz. Bazı değerlerimiz hayatlarını kaybetti, onlara da bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum. Bu bağışlar adeta sıkıntılarımızı ortadan kaldırmada bir itfaiye rolü gördü.”

‘AMAÇ ULUSAL YAYINCILIĞI GELİŞTİRMEK GÜÇLENDİRMEK’

Vakfın ulusal yayıncılığı destekleyici amaçlarına değinen Yalçın Büyükadalı, “Ulusal çizgide yayın yapan kuruluşlara destek oluyor. Görev Vakfı, Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal, Kaynak Yayınları, Ulusal Radyo, USMER, Teori Dergisi, Bilim ve Ütopya Dergisi’ni bünyesinde bulunduran bir kuruluş. Ulusal yayıncılığı desteklemek ve ayakta tutmak en önemli görevlerimiz arasında. Bununla birlikte Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal televizyonumuzun mali sıkıntılarını çözmek de görevlerimiz arasında. Özellikle kâğıt çok pahalı olduğundan dolayı gazetelerin mali sıkıntıları çok fazla. Bu sorunları aşmaya çalıştık. Ve çok mesafe aldık. Ulusal Kanal’ı Digitürk'e dahil ederek önemli bir başarı kazandık. Bu konudaki çalışmalarımız da devam ediyor. Ulusal yayıncılık yapan mecralara desteğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

‘ÜNİVERSİTEMİZ ASYA ÇAĞININ YOLUNU AÇACAK’

Asya Çağı Üniversitesi projesinin işlevini anlatan Büyükdağlı şunları kaydetti: “Önümüzdeki en önemli proje üniversite projesidir. Asya çağının kadrolarının yetiştirilmesine yönelik bir çalışma olacak. Bu da üniversitelerle olacak. Bu kadroları sadece ülkemiz için değil, Asya ülkeleri için, hatta Atlantik sistemi içerisinde yer alan ülkelerden de değerli insanları Asya Çağının kadroları haline getireceğiz. Bu amaçla üniversite çalışmalarımız yeni başladı. Asya ülkeleri; Türkiye, Rusya, Çin, İran, komşu ülkelerimiz Suriye, Irak, Azerbaycan, KKTC başta olmak üzere buralardan kadrolar yetiştireceğiz. Sadece Türk insanına hitap etmeyecek. Asya Çağı Üniversitesi, Asya Çağının insanlığını alacak, yetiştirecek ve Asya Çağının yolunu açacak.”

HUZUREVİ PROJESİ BAŞLIYOR

Büyükdağlı, yaşı büyük insanlarımızın entelektüel faaliyetler içerisinde olacakları, bakımlarının yapılacağı ve huzur içinde yaşayacakları bir huzurevi projesini başlattıklarını da söyledi.

GÖREV VAKFINA ÜYE OL, BAĞIŞLARINLA GÜÇ VER

Büyükdağlı, son olarak yeni bir atılım dönemine girdiklerinin altını çizdi: “Ulusal Kanal'ı, Aydınlık Gazetesi'ni ve diğer yayınlarımızı bağışçılarımızın fedakarlıklarıyla bugünlere getirdik. Üretenlerin sesi olan yayınlarımızda artık gözümüzü zirveye dikiyoruz. Asya çağının nesillerini yetiştirecek üniversite kurmak için kolları sıvıyoruz. Aydınlık geleceğimiz gençlerimize burs imkanıyla kapılarımızı açıyoruz. Levent Kırca’nın çağrısıyla okuyucularımıza ‘Haydi Göreve’ diyoruz. Vakfımıza üye olmaya, bağışlarıyla güç vermeye ve bizlerle omuz omuza çalışmaya çağırıyoruz.”