Astana sokakları grafiti ile şenlendi
Grafiti, çoğunlukla bir duvar ya da yüzeye çizilmiş, kazınmış veya püskürtülmüş yazı ve çizimlerdir. Kökeni ilk insanlara kadar gider. İnsanoğlu yaşadığı mekanı resimleyerek hem çağını yansıtmış hem de kendi duygularını ve hayallerini aktarmıştır.
Kelime, Yunanca "graphein" (yazmak ) kelimesinden gelmiş ve İtalyanca "sgraffio" (karalamak) kelimesinden türemiştir. Bugün bilinen anlamıyla grafiti, 1960'ların sonlarında Amerika Birleşik Devletleri'nin hip hop kültürüyle birlikte doğduğu kabul edilir. Ancak,
YAYINLAMA:
GÜNCELLEME:

187. CADDE, 16/4
Bir milyonu aşan nüfusu ile Kazakistan’ın en büyük ikinci şehri olan Astana, 1998 yılından bu yana ülkenin başkentliğini üstleniyor.

C 409 SOKAK, NO: 47
Çarlık Rusya’sı döneminde ‘Akmolinsk’, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği yıllarında ise ‘Tselinograd’ ismini taşıyan şehir, 1998 yılından sonra ‘başkent’ anlamını taşıyan ‘Astana’ ismi ile anılmaya başladı.

SARIARKA CADDESİ, NO: 19
Akmola Eyaleti sınırlarında bulunan şehrin kuruluşu 1830’lu yıllara kadar uzanıyor. Stratejik konumu, coğrafi güzellikleri ve gelişmeye açık yapısı ile öne çıkan şehir, Kazakistan ve çevresindeki ülkeler arasında oldukça popüler bir yerleşim yeri.

YESENBERLİN SOKAK, NO: 30
İsminin anlamı ‘ömür ağacı’ olan ve 105 metre yüksekliği ile şehrin sembolü haline gelen Baiterek Kulesi, Astana’ya gelen turistlerin uğramadan geçmediği bir anıt ve gözlemevi.

Dünyanın en büyük çadırı olarak anılan ihtişaml

