10 yıl sonra çözülen cinayet!

Çanakkale'de 10 sene önce bulunan cesedin, halıcı Zeynel Coşar'a (54) ait olduğu ve öldürüldüğü tespit edildi.

10 yıl sonra çözülen cinayet!

Jandarma, Coşar'ın eşi, çocukları, kardeşi ve yeğeninin de aralarında olduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Aşırı derecede alkol alıp eşi ve çocuklarına şiddet uyguladığını, ailenin kazancını eğlence mekanlarında harcadığını iddia ettikleri Coşar'ı iş yerinde öldürüp cesedini halıya sararak attıkları tespit edilen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

10-yil-sonra-cozulen-cinayet.jpg

4 AYLIK ÇALIŞMANIN ARDINDAN CESET TEPİT EDİLDİ
Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyü Kuruçeşme mevkisinde, 16 Ağustos 2014 tarihinde erkek cesedi bulundu. O dönem yapılan çalışmalarda cesedin kimliği ve olayın şüphelileri tespit edilememişti. İçişleri Bakanlığı tarafından faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması çalışması çerçevesinde Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekip, dosyayı yeniden mercek altına aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığı'na defnedilen vatandaş ile İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankası'nda bulunan yakınları için kayıp ilanı veren ailelerin DNA örnekleri eşleşti. Ekiplerin 4 aylık çalışmasıyla cesedin Zeynel Coşar'a ait olduğu belirlendi. Sonrasında Coşar ile bağlantılı olabileceği değerlendirilen şüpheliler tespit edildi.

10-yil-sonra-cozulen-cinayet-001.jpg

9 KİŞİ TUTUKLANDI
Şüphelilere yönelik yapılan saha çalışması, teknik takip, HTS ve DNA eşleştirmesi sonucu, 'kasten öldürme' olayını gerçekleştiren, suça iştirak ve yardım ettiği belirlenen eşi, çocukları, kardeşi ve yeğeninin de aralarında bulunduğu 9 kişiye yönelik, 19 Nisan'da, şafak vakti eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerden 8'i Çanakkale, 1'i ise İstanbul'da yakalandı. Şüpheliler M.C., A.C., G.C., M.C., A.C., M.C., G.C., A.B. ve E.Y., jandarmadaki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin ifadelerinden Coşar'ın kendilerine ait olan halı dükkanında 10 Ağustos 2014 tarihinde çıkan tartışma sonucu çıkan boğuşmada öldürüldüğü, cesedinin halıya sarılıp aynı gün, araçla Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyü Kuruçeşme mevkisine götürüp, uçurumdan atıldığı saptandı. Şüphelilerin ifadelerinde, Coşar'ın aşırı derece alkol alıp, eşi ve çocuklarına şiddet uyguladığını, ailenin kazancını eğlence mekanlarında harcadığını, çevredeki kişilere tacize varan davranışlarda bulunduğunu ifade etti. Şüpheliler birbirlerini suçlarken, Coşar'ı kimin öldürdüğünün henüz tespit edilemediği bildirildi.