20.000 TL olacak! Asgari ücret zammı kulislerden sızdı

Asgari ücret zammı son dakika! O isim kulis bilgisini aktardı. Temmuz’da zam yok denmişti ama geliyor. Asgari ücret 20.000 TL olacak.

20.000 TL olacak! Asgari ücret zammı kulislerden sızdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtmesine karşın, Prof. Dr. Murat Batı'nın 20 bin TL zam beklentisi dile getirdi. İşte asgari ücretle ilgili son gelişmeler...

ASGARİ ÜCRETTE ZAM TARTIŞMALARI

Aralık 2023'te asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zam, net 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye yükseltilmişti. Ancak artan enflasyon ve döviz kurlarının etkisiyle asgari ücretin alım gücü eridi. Bu durum, asgari ücretliler arasında geçim sıkıntısını artırdı.

BAKAN IŞIKHAN: "ZAM YOK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yakın zamanda yaptığı açıklamada, 2024 yılı için asgari ücrete ek zam yapılmayacağını ifade etti. Bakan Işıkhan, "Öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek" diyerek, asgari ücrette bir artış beklentisini reddetti.

PROF. DR. MURAT BATI'DAN FARKLI GÖRÜŞ

Öte yandan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı, kamuoyu baskısının devam etmesi durumunda asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkabileceğini öne sürdü. Prof. Dr. Batı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kamuoyu baskısı devam eder ve iş dünyası da ikna edilirse en fazla hedeflenen enflasyonun yarısı kadar artacağını yani net 20 bin TL olabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Bu çelişkili açıklamalar, asgari ücretle ilgili belirsizlikleri ve vatandaşların beklentilerini daha da artırmış durumda. Vatandaşlar ve ekonomi uzmanları, asgari ücretin yakın gelecekte nasıl bir yol izleyeceğini yakından takip ediyor.