2024 Ocak'ta SSK ve Bağ-Kurlu emekliye çifte zam müjdesi geliyor

SSK ve bağ-kur emeklisine 2024 Ocak'ta çifte zam müjdesi verildi. Milyonlarca emeklinin aylığını yükseltecek formüller ortaya çıktı.

2024 Ocak'ta SSK ve Bağ-Kurlu emekliye çifte zam müjdesi geliyor

Emekli maaşı zammı son günlerin en önemli konuları arasında yer alıyor. Özellikle SSK ve bağ-kur emeklisi Ocak 2024 maaş zammı için yeni verileri yakından takip ediyor. Emekliye aylığına Ocak ayında yapılacak zam için 2 formül öne çıktı. Uzmanlar hükümetin masasındaki formülleri değerlendirdi. Peki emekli maaşlarına ocakta ne kadar zam gelecek? SSK ve bağ-kur'lu emekliye ocakta çifte zam müjdesinin detayları…

SSK ve bağ-kur emeklisi Ocak 2024 zammı için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca emekli vatandaşta maaşlarına yapılacak olan zam oranları için gözünün hükumete çevirmiş durumda. Son dakika haberlerine göre emekliye yapılacak zam için 2 formül masada. Yılbaşında emekli maaşlarına çifte zam müjdesi verilebilir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaş yılbaşı zammının yakından takip ediyor. Ocak 2024 emekli zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ortaya çıktı. Kurmaylarına talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklinin geçim sıkıntısının çözülmesini istedi.

Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı emekli maaşına zam planında 2 formülü masaya yatırmaya başladı. Buna göre 1 formülde Temmuz ayında olduğu gibi refah payı ve oransal zam yapılması gündemde.

Emekli maaşlarına yapılacak olan ikinci formüle göre ise 40 aylıklara seyyanen artış yapılması gündemde olacak. 7500 TL olan en düşük emekli maaşının arttırılması planlanırken 6 milyona yakın emeklinin kök aylığı sorunu da çözülecek.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Peki 2024 emekli maaş zammı ne zaman belli olacak? Emekli maaş zamlının açıklanabilmesi için öncelikle Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 6 aylık enflasyon verirsiniz açıklanması gerekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu 4 Ocak 2024 tarihinde aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Böylece 6 aylık enflasyon rakamları da netleşmiş olacak. Hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da seyyanen zam açıklaması yapacağı tahmin ediliyor.