2500 TL bayram harçlığı ödemeleri başlıyor! Başvuru yapmayan PTT’ye gitsin

Bayram harçlığı ödemeleri için açıklama geldi. Ödemeler başlıyor, hala başvuru yapmayanlar için de PTT'ye gidip başvurma şansı bulunuyor.

2500 TL bayram harçlığı ödemeleri başlıyor! Başvuru yapmayan PTT’ye gitsin

Türkiye’de ekonomik anlamda zor durumda olan Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere devletten birçok sosyal destek ödemesi veriliyor. Bayram harçlığı ödemeleri de bunlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor. PTT'den 2500 TL Bayram harçlığı ödemesi son dönemlerde yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hala başvurusunu yapmayanlarda araştırmalarını yapmaya başladı. Peki bayram harçlığı ödemesi verilecek mi? Kimler 2500 TL Bayram harçlığı alabilir?

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayram öncesi ödenecek olan bayram harçlığı için araştırmalar sürüyor. Sosyal yardım alan milyonlarca vatandaş yardım ödemeleri öne çekilecek mi ne zaman yatacak sorularına da cevap bulmaya çalışıyor. Milyonlarca kişinin faydalandığı sosyal yardım ve destek ödemelerinin Bugünden itibaren başlaması bekleniyor. Ayrıca Buna ek olarak bayram öncesi verilecek 2500 TL Bayram harçlığı içinde detaylı bilgiler geldi. Türkiye'nin 81 ilinde ödenecek Bayram harçlığı için başvurular PTT'den yapılıyor. Hala başvuru yapmayanlar son fırsatı değerlendirebilir. Peki bayram harçlığı kimlere verilecek? Bayram harçlığı alma şartları neler?

PTT'DEN 2500 TL BAYRAM HARÇLIĞI ÖDEMESİ

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişiler için bayram harçlığı ödemesi PTT ve Ziraat Bankası'ndan yapılıyor. Her bayram öncesi gündeme gelen bayram harçlığı ödemelerine ilişkin yeni bir açıklama daha var. Hala başvuru yapmayan vatandaşlar 5 Nisan tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlayarak Bayram harçlığı almaya hak kazanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden ödenecek Bayram harçlığı için başvurular T.C kimlik numarası ile yapılıyor.

E-DEVLET'TEN DE BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Bayram harçlığı almak isteyenler başvurularını e-devlet aracılığı ile de yapabiliyor. T.C kimlik numarası ve şifre ile e-devlet girişi yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan başvuru formunu doldurarak Bayram harçlığı için işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ödemelerde Ziraat Bankası IBAN numarası üzerinden ya da PTT şubelerinden T.C kimlik numarası ile yapılacak.