ABD'de büyük felaket!

ABD'nin Maryland eyaletinde, Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü'nün büyük bölümleri, Singapur bayraklı konteyner gemisi Dali'nin çarpmasının sonrasında adeta suya gömüldü.

ABD'de büyük felaket!

Çarpmanın ardından gemide yangın meydana geldi. Maryland Ulaşım Müdürlüğünce yapılan bir açıklamada, Francis Scott Key Köprüsü'ne çıkan tüm yolların çift taraflı olarak trafiğe kapalı olduğu kaydedildi. Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin suya düştüğü tahmin edilen en az 7 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

abdde-buyuk-felaket.jpg

KÖPRÜNÜN BİR KISMI ÇÖKTÜ

Yangın Botu operatörü Andrew Doyle yaşanan korkunç olayı “Bir konteyner gemisi Baltimore'daki Key Köprüsüne çarptı. Köprünün bir kısmı çöktü. Birden fazla itfaiye ve polis botu yola çıktı” şeklinde ifadelerle anlattı. Çarpmanın sonrasında ise gemide yangın meydana geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, geminin çarpmasıyla köprünün saniyeler içinde yerle bir olduğu ve araçların suya gömüldüğü anlar bulunuyordu. Maryland Ulaşım Müdürlüğünce yapılan bir açıklamada, Francis Scott Key Köprüsü'ne çıkan tüm yolların çift taraflı olarak trafiğe kapalı olduğu kaydetti. Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin suya düştüğü tahmin edilen en az 7 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

abdde-buyuk-felaket-001.jpg

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, şehirdeki Francis Scott Key Köprüsü'nde yaşanan olaydan haberdar olduğunu ve yerel yetkililerle temas halinde olduğunu dile getirdi. Scott ayrıca bölgede çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Şimdiye kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda 7 kişi ve çok sayıda araç suya düştü bu kişilerin akıbeti henüz netlik kazanmış değil. Yetkililer suya düşen kişilerin köprünün bakımı için çalışan işçiler olduğunu dile getirdi. Baltimore'da hava an itibariyle 6 derece ve suyun sıcaklığı daha da düşük olduğu biliniyor.