Akıllara George Floyd’u getirdi! Nefessiz kalarak yaşamını yitirdi

ABD'de yeni bir 'George Floyd' vakası daha meydana geldi. Ohio'da polisin gözaltına alırken şiddet uyguladığı Frank Tyson'ın elleri arkadan kelepçeliyken polisin boynuna bastırması sebebiyle nefessiz kalarak öldüğü öğrenildi.

Akıllara George Floyd’u getirdi! Nefessiz kalarak yaşamını yitirdi

Ohio'nun Canton bölgesinde 18 Nisan'da karıştığı trafik kazasından kaçtığı ileri sürülen siyahi Amerikalının, polis şiddeti neticesinde hayatını kaybettiğine ilişkin görüntüler bugün yayıldı.

akillara-george-floydu-getirdi-nefessiz-kalarak-yasamini-yitirdi.jpg

“BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Olaya müdahale eden polislerin kask kamerasından kaydedilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayılım gösterirken, olay 2020 yılında polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren siyahi Amerikalı George Floyd'un ölümünü akıllara getirdi. Görüntülerde, bir araç kazasına karıştığı iddiasıyla kafeteryada polisin gözaltına aldığı ve o sırada yere yatırarak ters kelepçe taktığı Tyson'ın polise defalarca "Beni öldürmeye çalışıyorlar" dediği duyuluyor.

akillara-george-floydu-getirdi-nefessiz-kalarak-yasamini-yitirdi-002.jpgNEFES ALMIYORUM DEDİĞİ GÖRÜLÜYOR

Yerde yüzüstü ve elleri kelepçeli şekilde yatarken polisin diziyle boynuna bastırarak nefes almasını zorlaştırdığı siyahi Amerikalının birden fazla "Nefes alamıyorum" dediği anlar kameraya saniye saniye yansıdı. Birkaç dakika sonra hareketsiz kalan vatandaşın hayatta olup olmadığını kontrol eden polis, Tyson'ın nefes almadığını fark ederek kalp masajı yapmaya başlıyor ve sonrasında şüpheli ambülansla hastaneye götürülüyor. Polisin açıklamasına göre Tyson hastanede yaşamını yitirirken, olaya karışan polislerin soruşturma için açığa alındığı kaydedildi. 2020 senesinde siyahi Amerikalı George Floyd polis şiddeti neticesinde hayatını kaybetmiş, olayın sonrasında ülke geneline yayılan büyük gösterilerde ABD'deki ırkçılık ve polis şiddeti günlerce protesto edilmişti.