Antalya'da teleferik kazası ölü ve yaralılar var

Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde devrilen teleferik direğine çarpan kabin parçalandı.

Antalya'da teleferik kazası ölü ve yaralılar var

Kabindeki 8 kişi kayalık alana çakıldı. Feci olayda 1 kişi yaşamını yitirdi, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Teleferik sisteminin durması sebebiyle 184 kişi havadaki kabinlerde mahsur kaldı. Ramazan Bayramı tatilinden ötürü yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen sebeple devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü.

antalyada-teleferik-kazasi-olu-ve-yaralilar-var.jpg

2’Sİ ÇOCUK 7 KİŞİ YARALANDI
Çevredekilerin ihbarının ardından bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekiplerinin sevki sağlandı. Bölgeye ulaşan ekipler, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını tespit edildi. Bu arada, kazanın sonrasında teleferik sisteminin durması sebebiyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kalkış noktasına yakın bölgedeki kabinlerde bulunan vatandaşları kabinlerden indirip güvenli alana bırakılması sağlandı. Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çalışma yapıldığı kaydetti. Teleferikten inen bir vatandaş, bir patlama sesi duyduklarını ve şiddetli şekilde sarsıldıktan sonra teleferiğin durduğunu, ne olduğunu henüz bilemediklerini dile getirdi.

antalyada-teleferik-kazasi-olu-ve-yaralilar-var-001.jpg
1 VATANDAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ

"Bugün Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunun 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını yürütürken, Sahil Güvenlik helikopterimiz vagonda mahsur kalan 5 kişiyi tahliye etmiş; 2 yaralının da tahliye çalışmaları devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadeleri kullanıldı.