Bakan Işıkhan son noktayı koydu! Asgari ücrete ara zam var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan son noktayı koydu! Asgari ücrete ara zam var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonların merakla beklediği o soruya bir kez daha yanıt verdi. 8 milyon asgari ücretli çalışana kötü haber geldi. Peki Temmuz’da asgari ücrete ara zam var mı? İşte detaylar…

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMAYACAK

Bakan Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete herhangi bir zam yapılmayacağını duyurdu. Ocak ayındaki artışın, yıl içi zammın tamamını kapsayacak şekilde hesaplandığını belirten Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararıyla, Temmuz'da artış yapılmayacağı öngörülerek Ocak ayında ona göre bir artış yapıldı." ifadelerini kullandı.

EKONOMİK DENGE VE KALICI REFAH ARTIŞI VURGUSU

Bakan, ekonomik dengenin korunması gerektiğini ve hükümetin kalıcı refah artışını hedeflediğini vurguladı. Işıkhan, "Ekonomi denge işidir ve bu dengeleri gözetmemiz gerekiyor. Şu anda istihdamdan feragat etmeden sürdürülebilir bir büyüme sergiliyoruz. Bakanlık olarak da işçilerimiz, memurlarımız ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.