Bayramda hava nasıl olacak? Meteorolojiden kritik açıklama

Bayram tatilinin başlaması ile birlikte hava durumu da gündemde. Peki Bayramda hava nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak? Meteorolojiden kritik açıklama

Meteoroloji 6 nisan 2024 hava durumu tahminleri yayınlandı. Vatandaşlar ise en çok Bayramda hava nasıl olacak sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Ramazan Bayramı hava durumu raporu da duyuruldu. Arefe ve bayramın 1. Günü hava durumu tahminleri haberimizde…

METEOROLOJİ'DEN TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre, ülkenin çeşitli bölgelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerdeki bulutlanma dikkat çekerken, birtakım bölgelerde çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu.

YAĞIŞLI BÖLGELER VE BEKLENEN HAVA KOŞULLARI

Trakya, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Ardahan ve Erzincan haric), Güneydoğu Anadolu (Mardin haric) ile İstanbul ve Hatay çevrelerinde sağanak yağışların yanı sıra yer yer gök gürültülü sağanaklar öngörülüyor. Doğu Anadolu'nun doğusundaki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenirken, hava sıcaklıklarının batı ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece düşeceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ VE HEYELAN TEHLİKESİNE KARŞI UYARI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Ayrıca, bu bölgelerde kar erimeleri ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtiliyor.

RÜZGAR DURUMU VE ETKİLERİ

Ülke genelinde rüzgarın, kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor. Rüzgarın getireceği serinlikle birlikte, yağışlı havanın etkileri hissedilecek.