Büyük zam! 65 yaş, evde bakım engelli, SED ödemesi alanlara iyi haber

Son dakika haberi sosyal yardım alanlara geldi. Az önce açıklama yapıldı. Büyük zam ile 65 yaş, evde bakım engelli, SED ödemesi değişiyor.

Büyük zam! 65 yaş, evde bakım engelli, SED ödemesi alanlara iyi haber

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2024 yılı sosyal destek ödemeleri açıklandı. Asgari ücret ve memur maaşlarındaki artışa paralel olarak 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli aylığı ödemelerinde de önemli artışlar yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vatandaşların ekonomik yükünü hafifletecek zamlı maaş tutarlarını duyurdu.

Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere sunulan sosyal yardımlar 2024 zamları ile arttı. Ocak ayında yapılan zamlara ek olarak Temmuz’da da sosyal yardım artışı olacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için büyük önem taşıyan yeni zamlı ödeme miktarları belli oldu. Üstelik Nisan ayı sosyal yardım ödemeleri de öne çekilecek. Az önce gelen haberle, sosyal yardım alanlar adeta bayram edecek.

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

65 yaş aylığı, ihtiyaç sahibi ve emekli olmayan vatandaşlara sağlanan bir destek. 2023'ün ikinci yarısında 2 bin 348 TL olarak ödenen bu aylık, 2024 itibarıyla 3 bin 504 TL'ye yükseltildi.

EVDE BAKIM PARASINDA YENİ TUTAR

Evde bakım parası, bakıma muhtaç olan vatandaşlara ve ailelerine sağlanan maddi destek. 2023 yılında 5 bin 98 TL olan bu destek, yeni zamla birlikte 7 bin 608 TL'ye çıkarıldı.

sosyal-yardim-1.jpg

ENGELLİ AYLIĞINA YAPILAN ZAM

Engelli vatandaşlara yönelik maaşlarda da gözle görülür bir artış gerçekleştirildi. Yüzde 40-69 engelli oranına sahip bireylerin aldığı maaş 874 TL'den 2 bin 797 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli oranına sahip bireylerin maaşı ise 2 bin 811 TL'den 4 bin 196 TL'ye yükseltildi.

ZAMLI MAAŞLAR VATANDAŞA NEFES ALDIRACAK

Asgari ücret ve memur maaşlarındaki artışlarla birlikte yapılan bu zamlar, sosyal destek ödemelerini alan veya başvuracak olan milyonlarca kişi için Türkiye’nin ekonomik kriz sürecinde önemli. Dar gelirli aileler özellikle bayram öncesi bu ödemelerle rahat bir nefes alacak.

NİSAN AYI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLECEK Mİ?

Nisan ayı sosyal yardım ödemelerine ilişkin araştırmalar sürüyor. Aile Bakanlığı, her ayın 15’inden itibaren sosyal yardım ödemelerini hesaplara yatırıyordu. Ancak, Nisan ayında bayramın olması sebebiyle sosyal yardım ödemelerinin öne çekilmesi bekleniyor.