Çalışan Kadınlara SGK’dan 49 bin TL Destek Ödemesi

T.C kimlik numarasına göre bayram öncesi nakit desteği verilecek. 11 haneli kimlik numarasının sonu 0,2,4,6 ve 8 olanlara tam 49.000 Bayram desteği ödemesi var.

Çalışan Kadınlara SGK’dan 49 bin TL Destek Ödemesi

PTT'den T.C kimlik numarası konumuna göre destek ödemesi yapılacak. Kadınlara yönelik verilecek olan nakit destek programı tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olarak sağlanıyor. Asgari ücretli olarak çalışan ve doğum yapan kadınlar PTT'ye başvuru yaparak bayram öncesi 49 bin TL'lik nakit destek alabiliyor. kadınlara doğum yardımı olarak bilinen ya da iş görememezlik ödeneği olarak bilinen ödemenin detayları netleşti. PTT'den Kadınlara yönelik yardımın tüm şartları haberimizde…

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN ANNELERE 49 BİN TL'LİK DESTEK: BAŞVURULAR BAŞLADI!

Asgari ücretle çalışan ve yeni doğum yapan annelere yönelik maddi destek programının detayları açıklandı. Bu destek paketi, çalışan kadınlara büyük bir maddi kolaylık sağlayacak. İşte, 48.999 TL tutarındaki bu önemli desteğin detayları ise şöyle oldu:

Destek Paketi Detayları

Destek Tutarı: Annelere, doğum yapmaları halinde 48.999 TL'lik bir maddi destek sunulacak.

Ödeme Yöntemi: Destek tutarı, PTT aracılığı ile doğrudan annelerin banka hesaplarına yatırılacak.

sosyal-yardim-2.jpg

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Bu destek ödemesi devlet tarafından sadece kadın çalışanlara sağlanılan bir yardımdır. Asgari ücretli ve Tam zamanlı olarak çalışan kadınlar doğumdan önce en az 180 gün boyunca prim ödemeleri yapılması durumunda iş görememezlik ödeneği alabilmektedir.

BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İş görememezlik ödeneği başvuruları doğumu takip eden bir yıl içinde yapılabilir. Ancak buradaki önemli Kriter doğum yapan kadının doğumdan sonra izin süresi bitmesi ile birlikte işine dönmesidir. Rapor parası olarak da bilinen bu ödemeye başvuru işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılmaktadır.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BİLGİLER

Başvuru süreci ve detayları hakkında daha fazla bilgi almak isteyen anneler, SGK'nın ve PTT'nin resmi internet sitelerinden gerekli bilgilere ulaşabilirler. Bu önemli destek programı, asgari ücretle çalışmakta olan ve yeni anne olan kadınlara, maddi açıdan bir nebze olsun nefes aldıracak. Başvurularınızı eksiksiz ve belirlenen süre içinde yapmanız önemli.