Depremzede kadınların Ankara’da yakaladığı müteahhittin ifadeleri ortaya çıktı

Hatay'da 6 Şubat depreminde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlakbank Konutları 1. Kısım müteahhitti Mehmet Özat Ankara'da depremzedeler tarafından yakalanmıştı. O müteahhittin ifadeleri ortaya çıktı.

Depremzede kadınların Ankara’da yakaladığı müteahhittin ifadeleri ortaya çıktı

6 Şubat'ta meydana gelen büyük deprem felaketinde Hatay'da 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Konutları 1. Kısımın müteahhitti Mehmet Özat geçtiğimiz günlerde Ankara'daki bir alışveriş merkezinde Depremzede kadınlar tarafından yakalanmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen müteahhittin ifadeleri ortaya çıktı. Mehmet Özat ifadesinde "Emlakbank Konutları 1. Etabın müteahhitti ben değilim. Ben 2. Etabın müteahhidiyim" dedi. Emniyette işlemleri tamamlanan Özalp taksir ile ölüme ve yaralanmaya neden olama suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

O MÜTEAHHİTTİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir alışveriş merkezinde Depremzede kadınlar tarafından fark edilerek yakalanan Müteahhit Mehmet Özat emniyete verdiği ifadenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. O müteahhitin ifadeleri de ortaya çıktı. 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları 1. Kısım müteahhitti olduğunu kabul etmeyen Özat, ikinci etabın müteahhitti olduğunu söyledi.

Emekli olduğunu söyleyen Mehmet Özat, ekonomik durumunun da aylık 7500 TL olduğunu ifadesinde bildirdi. O müteahhittin ifadesinin devamı ise şöyle oldu:

“Emlakbank Konutları 1. Etabın (her biri 7 kattan oluşan 6 blok) müteahhidi ben değilim. Bu konutların müteahhitliğini Nurettin Mertayak yapmıştır. Bana okumuş olduğunuz müşteki ifadelerinde ve dilekçelerinde her ne kadar Emlakbank 1. Etabın müteahhitliğini benim yaptığımı ifade etmişlerse de bu ifadeler doğruyu yansıtmamaktadır.

Ben Emlakbank konutlarının 2. Etabın müteahhitliğini Nurettin Mertayak ile beraber yürütmüştüm. Bu 2. Etapta herhangi bir yıkım olmadığı gibi can kaybının da olmadığını biliyorum.”

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyette işlemleri tamamlandıktan Sonra adliyeye sevk edilen müteahhit çıkarıldığı hakimlik ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özat'ın avukatı tutukluluğa itiraz etti.