Devlet 500.000 TL hibe desteği veriyor! Evi olmayana karşılıksız nakit destek

Devletten evi olmayan vatandaşlara hibe desteği müjdesi. Tam 500.000 TL hibe verilecek. Hemen bakın.

Devlet 500.000 TL hibe desteği veriyor! Evi olmayana karşılıksız nakit destek

Devlet, evi olmayan vatandaşlar için yeni bir bütçe ayırdı. Tam 500.000 TL’lik karşılıksız hibe desteği sağlanacak. Konut fiyatlarında son dönemlerde yaşanan yükseliş nedeniyle ev sahibi olamayan vatandaşlar devletin bu kampanyası sayesinde ev hayallerini gerçek yapacak. Hibe desteği miktarı betonarme ev ve prefabrik ev olarak ikiye ayrılıyor. Devletin sağlayacağı barınma yardımı aynı zamanda ev onarımı için de veriliyor. Başvuru yapanlara hemen ödeme yapılıyor. Peki 500.000 TL’lik ev desteği için şartlar neler? Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler bu fırsatı kaçırmasın devletin destek ödemesi sizi bekliyor.

KARŞILIKSIZ VEE GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR

Ev sahibi olma hayalini erteleyen vatandaşlara müjde. Devlet, 35 bin TL'den 500 bin TL'ye kadar değişen karşılıksız barınma desteği sunuyor. Dar gelirli ve orta gelirli olan vatandaşlar son yıllarda yükselen konut fiyat nedeniyle ev sahibi olma fırsatını yakalayamıyordu. Devlet, bu program sayesinde herkese barınma desteği veriyor.

EVİ OLMAYANLARA BÜYÜK FIRSAT

Konut fiyatlarındaki artış ve yükselen konut kredisi faiz oranları, birçok vatandaşı ev sahibi olma hayalinden uzaklaştırdı. Ancak, devletin evi olmayan vatandaşlara sunduğu 500 bin TL'ye kadar olan karşılıksız destek, bu hayali gerçeğe dönüştürmeye yardımcı oluyor.

DESTEK MİKTARI VE KAPSAMI DETAYLARI

Bu destek programı kapsamında, vatandaşlara barınma desteği olarak 35 bin TL'den başlayıp 500 bin TL'ye kadar destek sağlanıyor. Destek, ev onarımı veya yeni ev yapımında kullanılabiliyor. Basit onarımlar için 35 bin TL, orta düzey onarımlar için 70 bin TL ve kapsamlı ev onarımları için 100 bin TL'ye kadar finansal destek veriliyor. Ayrıca, prefabrik ev yapmak isteyenlere 300 bin TL, betonarme ev yapmak isteyenlere ise 500 bin TL destek sağlanıyor.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Bu destek programından, özellikle düşük gelirli vatandaşlar faydalanabiliyor. Eşi vefat etmiş ve üç tane 18 yaşından küçük çocuğu olan kadınlara özel olarak 500 bin TL'ye kadar ev yapım desteği sunuluyor. Destek miktarı, başvurunun detaylarına ve ihtiyaç durumuna göre belirleniyor.

DESTEKTEN YARARLANMA SÜRECİ

Destekten yararlanmak isteyen vatandaşların, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın il veya ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru için gerekli belgelerin hazırlanması ve sunulması şart. Başvurular, bakanlık tarafından değerlendirilerek, destek sağlanacak kişiler belirleniyor. Destek miktarının 6 ay ila 1 yıl içinde harcanması gerekiyor.