Devlet çocuk sahibi kadınlara 1300 TL bayram desteği verecek! Başvurular açıldı

Çocuk sahibi kadınlara devletten büyük destek. 1.300 TL devlet desteği bayram öncesi kadınlara PTT'den verilecek.

Devlet çocuk sahibi kadınlara 1300 TL bayram desteği verecek! Başvurular açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere olduğu gibi annelere de özel sosyal yardım ödemeleri sağlıyor. Doğum yapan kadınlara doğum yardımı ödemesi 1300 TL'ye kadar yükseldi. Aile Bakanlığı tarafından verilen bu yardımların tamamı PTT üzerinden ödeniyor. Çocuk sahibi olan kadınlar doğumdan hemen sonra başvuru yaparak 3 çocuğa kadar yardım alma şansına sahip oluyor. Peki aile Bakanlığı Doğum yardımı şartları neler? Kimler bakanlıktan Doğum yardımı alabilir?

ANNELERE YÖNELİK NAKİT DESTEĞİ: ÇOCUK SAYISINA GÖRE ARTAN YARDIMLAR

Aileleri güçlendirmek ve çocuklu annelere ekonomik destek sağlamak amacıyla devlet tarafından yeni bir yardım programı hayata geçirildi. Bu program kapsamında, annelere çocuk başına belirlenen miktarlarda nakit destek sunuluyor. Program, ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü veya daha fazla çocuğu olan ailelere ise 600 TL olarak tasarlandı. Bu sayede, birden fazla çocuğu olan anneler toplamda 1300 TL'ye kadar destek alabiliyorlar.

erken-emeklilik-yeni-firsat-2.jpg

BAŞVURU KOŞULLARI VE YÖNTEMLERİ

Bu destekten faydalanmak isteyen annelerin, belirlenen süreç içerisinde bakanlık tarafından sağlanan sosyal ve ekonomik destek hizmetleri aracılığıyla başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular, bakanlığın resmi web sitesi ya da e-Devlet portalı üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Destek miktarları ve başvuru koşulları gibi güncel bilgilere erişmek için, ilgili bakanlığın resmi kaynaklarına başvurmak yararlı olacaktır

ANNELERE ÖZEL DEVLET DESTEĞİ

1300 TL'lik Doğum yardımı parası sadece annelere özel sağlanan bir devlet desteği oluyor. Tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olarak verilen bu yardımdan babalar yararlanamıyor. Doğum yardımı parası, çalışan çalışmayan tüm kadınlar için sağlanmış bir sosyal hak olarak biliniyor. Devlet, doğum yapan kadınlara PTT aracılığıyla çocuğun T.C kimlik kartı çıkar çıkmaz ödeme sağlıyor. Bu sebeple başvurularınızı yaparak çocuğun T.C kimlik kartını da çıkardıktan sonra yardım ödemesinden yararlanabilirsiniz.