Egemen Bağış, Rus televizyonuna konuştu

2009 Ocak -2013 Aralık arasında 5 yıl Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecilik görevini başarıyla yürüten, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Rusya’nın İngilizce yayın yapan televizyon kanalı Russia Today ekranlarında sosyal medya platformları hakkında görüşlerini açıkladı.

2009 Ocak -2013 Aralık arasında 5 yıl Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecilik yürüten, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Rusya’nın İngilizce yayın yapan televizyon kanalı Russia Today ekranlarında sosyal medya platformları hakkında görüşlerini açıkladı.

Facebook, Twitter, Instagram ve Whatsapp gibi sosyal medya platformlarının aynı merkezden aynı amaçla yönetildiğini belirten Bağış, "Teknolojide ayrımcılık olmamalı,bu hiç adil değil. Teknoloji ve iletişim herkesi kucaklamalı " dedi.

Büyükelçi Egemen Bağış'ın Russia Today’a açıklaması şöyle:

“Bence insanlar teknoloji devlerine karşı artık daha bir dikkatli, şüpheci ve temkinli hale geldiler. Uzun vadede, aynı kurumsal karar vericiler tarafından kontrol edilen bir Facebook, Instagram, WhatsApp, ve Twitter bazı kurallarını tekrar revize etmek zorundadır.

Bilindiği üzere bilgileri kötü kullanmak nedeniyle haklarında açılmış bir çok dava vardı. Ama şimdi kamuoyundan bilgi paylaşımı için onay alıp yaptıklarını açıklıyorlar. 

Kullanıcıların mahrem bilgilerini kullanmak için bir çeşit rıza alınıyor izlemini vermek istiyorlar.

Üstelik çifte standart uyguluyorlar. Almanya'da WhatsApp kullanıcıysanız farklı koşullar Rusya'da veya Türkiye'de iseniz farklı koşullar, Azerbaycan ve Kazakistan'da ise farklı koşullar sunuyorlar. Ancak bu hiç makul yada adil değil. Adil değil çünkü artık hepimiz küresel bir köyde yaşıyoruz ve bu tarz sosyal medya platformları hepimizi birbirimize bağlıyor. Bu nedenle teknolojide ayrımcılık olmamalı, teknoloji ve iletişim herkesi kucaklamalıdır. Aksi halde bu yanlış politikalar, İnsanları kendilerini izole edilmiş ve ayrımcılığa uğradıklarını hissettirecektir." dedi.