Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecini değerlendirdi

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, interaz Tv'de Türkiye'nin AB sürecini değerlendirdi. Bağış, AB Türkiye'yi oyalama siyasetine devam ediyor, dedi.

Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecini değerlendirdi

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, interaz Tv'de Türkiye'nin AB sürecini değerlendirdi. Bağış şöyle konuştu:

Avrupa Birliği, tam üyelik bir kenara Türkiye’yi farklı başlıklar altında oyalama siyasetine devam ediyor. Türkiye, üzerine düşen tüm görevleri yerine getirmenin uğraşı içinde hareket ederken Avrupa Birliği her defasında Türkiye’nin önüne yeni fasıllar ya da şartlar sürmekte.

11 Aralık 2020’de gerçekleşen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım gündemiyle toplanmış olması da Avrupa Birliği’nin tam üyelik sürecinde Türkiye’ye bakış açısını ortaya koymakta.

Avrupa Birliği Eski Bakanı ve Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış İnterAZ Tv'ye yaptığı açıklamada Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi uzun yıllardır bekletmesinin altında yatan temel nedeni şu sözlerle açıkladı:

“Ne derlerse desinler, kültürel farklılık ya da dini açıdan farklılık onların aslında idrak edemedikleri en büyük endişeleri.”

“TÜRKİYE’NİN AB SÜRECİ GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NDA YER ALMALI”

Bağış, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinin tarihte benzerinin olmadığını belirterek, “Ben bazen Avrupalı muhaliflerle sohbet ederken takılıyorum, ‘Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alması gereken bir süreçtir.’ Çünkü hiçbir ülke herhangi bir uluslararası kuruma üyelik için bu kadar sabretmemiştir, bu kadar azmetmemiştir.”

“TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN ÖNÜNE KONAN HER ŞEYE EVET DEMEMİŞTİR”

Egemen Bağış, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne karşı her zaman dik bir duruş sergilediğini şu sözlerle ifade etti;

“Türkiye Romanya gibi her söylenene ‘evet’ deseydi, çok daha hızlı üye olabilirdi ama Türkiye müzakerelerde o dik durma tavrını sergilemiştir. Başından itibaren bu her siyasi parti iktidarında da böyle olmuştur. Türkiye hiçbir zaman önüne konan her şeye evet dememiştir. Hele son 20 yıl içerisinde Türkiye, eski Türkiye değil.”

“AZERBAYCAN’IN HAKLI OLDUĞUNU BİLE BİLE ERMENİSTAN’A DESTEK OLDULAR”

Bağış, Avrupalı liderlerin dini açıdan her zaman kendilerine yakın olan ülkeleri desteklediklerini Azerbaycan örneğiyle açıkladı;

“Azerbaycan ve Ermenistan çatışmasında gizli gizli Ermenistan’a destek verdiler. En azından görevleri onlarla beraber olmaktı ama hukuken, aklen, mantıken, Azerbaycan’ın yüzde bir milyon haklı olduğunu bile bile sadece Hristiyan oldukları için Ermenistan’dan yana tavır sergilediler”

Kaynak:https://tr.interaztv.com/