Ehliyet ceza puanı sorgulama e-Devlet! 10 bine yakın ehliyet iade edilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından müjdeler peş peşe geldi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 bine yakın ehliyetin iade edileceğini duyurdu.

Ehliyet ceza puanı sorgulama e-Devlet! 10 bine yakın ehliyet iade edilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Uzun bir süredir gündeme gelen ve vatandaşların talepleri arasında olan ehliyet affı ile ilgili beklenen müjde geldi. Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2,5 milyon sürücüyü yakından ilgilendiren konuyla ilgili müjdeyi paylaştı. Trafik ceza puanlarıyla ilgili müjdeyi duyuran Erdoğan, 2,5 milyon sürücünün ceza puanlarının silineceğini ve 10 bine yakın ehliyetin iade edileceğini açıkladı. İşte detaylar…

KABİNE’DEN SONRA MÜJDE GELDİ

Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, trafik ceza puanlarıyla ilgili müjdeyi paylaştı. Trafik ceza puanlarıyla ilgili müjdeyi bizzat duyuran Erdoğan, ‘Ülkemizin karayolu altyapısını bölünmüş yollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu, güvenli yolculuğa uygun hale getirdik. Ölümlü trafik kazalarında neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış, kural ihlalleri sebebiyle sürücülerimizin ceza puanında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi.’ dedi.

ehliyet-ceza-puani-sorgulama-e-devlet-10-bine-yakin-ehliyet-iade-edilecek-cumhurbaskani-erdogan-acikladi.jpg

2,5 MİLYON SÜRÜCÜNÜN CEZA PUANLARI SİLİNECEK

Sözlerine devam eden Erdoğan, ‘Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. 2,5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesi ve 10 bine yakın ehliyetin iade edileceği sürecin hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi.

ehliyet-ceza-puani-sorgulama-e-devlet-10-bine-yakin-ehliyet-iade-edilecek-cumhurbaskani-erdogan-acikladi.jpeg

EHLİYET CEZA PUANI SORGULAMA E-DEVLET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından ehliyet ceza puanı sorgulama araştırmaları başladı. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-surucu-belgesi-ve-sahislara-yazilan-ceza-sorgulama ekranı üzerinden ehliyet ceza puanınızı sorgulayabilirsiniz.