Ek MTV ikinci taksit ödemelerinde son gün uyarısı

Ek MTV 2. Taksit ödemesi için son gün yaklaşıyor. Bir hafta içinde ödemelerin yapılması gerekiyor.

Ek MTV ikinci taksit ödemelerinde son gün uyarısı

EK MTV’nin 2. Taksit ödemesinde sona geliniyor. Ödeme yapmayanların son bir hafta içinde gelir vergi dairesi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden ya da interaktif vergi dairesi ve mobil uygulama üzerinden ödeme yapması gerekiyor.10 Ayrıca banka şubelerinden telefon mobil ve internet bankacılığı aracılığı ile de vergi ödemesi yapılabilecek.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketin nedeniyle hükümet ek MTV kararı almıştı. Anayasa mahkemesine taşınan ek MTV düzenlemesi iptal edilmedi. AYM, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali işlemini oy birliği ile reddederken son gün uyarısı da yapıldı.

Ek MTV ilk taksit ödemesi 6 Eylül'e kadar tamamlanmıştı. Taksidini ödemeyenler Mahkeme kararını bekliyordu. Şimdi gözler faiz oranlarına ve 2. Taksit ödemelerine çevrildi. İlk taksit ödeme dönemini kaçıran araç sahiplerinin aylık yüzde 2.5 gecikme faizi ödeyeceği öğrenildi. 2. Taksit ödemesi ise 30 Kasım tarihinde sona erecek.

EK MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Ek MTV ödemeleri Gelir İdaresi başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, Interaktif vergi dairesi ve Gelir İdaresi Başkanlığı mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek. Aynı zamanda anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartları aracılığı ile banka hesabından, banka şubelerinden, mobil telefon ve internet bankacılığı üzerinden de MTV ödemesi yapmak mümkün olacak. Ödeme yapmak isteyen vatandaşlar PTT şubelerinden ve vergi dairesi veznelerinden de ödeme yapabilecek.

MTV'nin ve ek MTV'nin Ödenmemesi halinde taşıt satış ve devir işlemleri yapılamayacak.