EMEKLİLER DİKKAT! Zamlı Ödemeler İçin Beklenen Gün Geldi

Emekliler dikkat son dakika açıklaması yapıldı. Zamlı promosyon ödemeleri için Beklenen gün geldi çattı. Peki ödeme günü ne zaman? Başvurular nasıl yapılacak?

EMEKLİLER DİKKAT! Zamlı Ödemeler İçin Beklenen Gün Geldi

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş kamu bankalarının promosyon kampanyalarını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde güzel haberi duyurmuş emekliye müjde vermişti. Kamu bankalarının promosyonları artık 8.000 ila 12.000 TL arasında olacak. Milyonlarca emekli müşterisi olan kamu bankaları yarışa yeniden dahil olurken ödeme ve başvuru tarihleri de merak konusu olmuştu. Peki promosyon ödemeleri ne zaman başlıyor? Kamu bankaları ne zaman promosyon başvurusu alacak?

emekli-mart-promosyon-1.jpg

EMEKLİLER YILI HIZLI BAŞLADI

Emekliler için müjdeli haberlerde hiçbir şey gelmeye devam ediyor. 2024 yılı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekliler yılı olarak ilan edilmişti. Yılbaşında emekli maaşlarına %49.25 zam yapılırken en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye çıkarılmış ve hemen ardından da bayram ikramiyesi 3000 TL olarak açıklanmıştı. Emeklilere sürpriz haberler bununla bitmedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir müjde daha verdi. Artık kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekliye daha yüksek promosyon fırsatı sunacak. Ayrıca listeye Ziraat katılım ve Vakıf katılım da eklendi.

EMEKLİ PROMOSYONU 8.000 - 12.000 TL ARASINDA YÜKSELDİ

Kamu bankalarından emekliye ödenen Promosyon son 2 yıldır 5.000 TL olmuştu. Birçok emekli vatandaş da bu nedenle tepki gösteriyordu. Emekliler yılı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonlarca emekliye müjde geldi. Kamu bankalarının promosyon hizmetleri 5000 TL'den 8000 TL ile 12.000 TL arasında çıkarıldı.

emekli-mart-promosyon-4.jpg

KAMU BANKALARINA BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu bankalarının yeni promosyon miktarlarının ödemesi 28 Mart'ta başlıyor. Emekliler Bugünden itibaren 3 yıllık sözleşme karşılığında devlet bankaları ile anlaşmalarını yapabilir. Ayrıca daha önce kamu bankaları ile maaş sözleşmesi yapanlar geçen süreye göre güncelleme yapma şansına sahip olacak. Yani daha önce 3 bin ya da 5.000 TL promosyon olan emekliler taahhüt sözleşmesini yenileyerek aradaki farkı alma hakkına sahip olacak.

Kamu bankalarının yeni promosyon kampanyalarından yararlanmak için başvurular şubelerden ya da dijital bankacılık kanalları aracılığıyla yapılabilecek. Başvuru işlemlerini yapan tüm emeklilere ödeme 3 iş günü içinde yapılacak.