Emekliye Bayram Müjdesi: Ödemeler Yarın Hesaplara Yatıyor!

Emekliye müjde. Yarın ödemeler hesaplara yatmaya başlıyor. Son dakika haberi şimdi geldi.

Emekliye Bayram Müjdesi: Ödemeler Yarın Hesaplara Yatıyor!

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı, bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarihte. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli olanlar için bayram ikramiyeleri, bu yıl yüzde 50 artışla 3 bin TL olarak belirlendi. İkramiye ödeme tarihleri ve detaylar haberimizde.

BAYRAM İKRAMİYELERİNDE ARTIŞ

2024 yılında emekliler için bayram ikramiyesi 3 bin TL’ye çıktı. Ramazan Bayramı öncesi milyonlarca emeklinin hesaplarına yatırılacak olan bu ikramiye, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli olan vatandaşlar için toplamda yıllık 6 bin TL’ye ulaşacak.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Bayram ikramiyesi, vefat eden sigortalıların hak sahiplerine, dul ve yetim maaşı alanlara da oranlarına göre ödenecek. Emeklilik için başvuruda bulunan EYT’liler ve yeni emekliler de bu ödemeden yararlanacak. İkramiye, Mart ayı içinde başvuru yapanlara her iki bayram için, Mayıs sonuna kadar başvuranlara ise sadece Kurban Bayramı için ödenecek.

İKRAMİYE ÖDEME TARİHLERİ

İkramiyeler, 2-5 Nisan tarihleri arasında farklı gruplar halinde emeklilerin hesaplarına aktarılacak. Ödeme planına göre, maaş günleri 17 veya 18 olanlar 2 Nisan’da, 19-22 olanlar 3 Nisan’da ve 23-26 olanlar ise 4 Nisan’da ikramiyelerini alacak.

İKRAMİYE MİKTARINDA MEMNUNİYET

Emeklilerin bayram ikramiyesi, 3 bin TL’ye yükseltilerek Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu artışla birlikte emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde toplamda 6 bin TL ikramiye almanın mutluluğunu yaşayacak.