Emekliye Nefes Aldıracak İNTİBAK YASASI Geliyor! Maaşlar Güncellenecek

Emekli maaşı alanlara son dakika intibak yasası sürprizi var. Milyonlarca emeklinin maaşı intibak zammı ile güncellenecek. Emekli intibak zammı tarihi belli oldu.

Emekliye Nefes Aldıracak İNTİBAK YASASI Geliyor! Maaşlar Güncellenecek

Emekliye intibak yasası sürprizi son dakika duyuruldu. 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekliler arasındaki gelir adaletsizliği uzun zamandan beri gündemdeydi. Emekliler de bir süredir intibak zammı ile bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını bekliyordu. Beklenen açıklama Nihayet geldi. Milyonlarca emekliye nefes aldıracak intibak zammı geliyor. Emekli intibak yasası için tarih verildi. Seçim öncesi emekli maaşları bir kez daha güncellenecek.

EMEKLİYE İNTİBAK YASASI GELECEK Mİ?

Türkiye'deki milyonlarca Emekli ne yazık ki enflasyon karşısında yetersiz kalan maaşları nedeniyle zor günler geçiriyor. Birçok emekli 10.000 TL maaş alarak açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalıyor. O sebeple de bir süredir emekliler ilave zam ve intibak zammı beklentisi içindeydi. Özellikle 2000 yıl öncesi ve 2000 yılı sonrası emeklilerin arasındaki gelir adaletsizliğinin giderilmesi için uzun zamandan beri intibak yasası çağrısı yapılıyordu.

Türkiye Emekliler Derneği bugüne kadar emekli intibak zammı için çeşitli girişimlerde bulundu ancak sonuçsuz kaldı. Bu defa ki girişim ise Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız tarafından yapıldı. Milletvekili Tahtasız, TBMM'ye bir yasa teklifi sunarak 2000 sonrası emeklilerin intibak hakkının verilmesini istedi.

emekliye-int.jpg

EMEKLİ İNTİBAK ZAMMI NE ZAMAN GELECEK?

AK Parti hükümeti daha önce 1999 yılında intibak zammı konusunda bir adım atmıştı. Şimdi milyonlarca emekli de yeni bir intibak yasası bekliyor. TBMM'ye sunulan yeni yasa teklifi ile birlikte yeniden umutlar arttı. Özellikle seçimin de yaklaşması sebebiyle 2000 yılı sonrası emekli olanlar intibak zammı düzenlemesinin çıkacağını düşünüyor. Şu ana kadar AK Parti hükümetinden bu yönde bir açıklama gelmedi. Ancak önümüzdeki günlerde yerel seçimlere sayılı günler kala önemli bir açıklamanın yapılacağı tahmin ediliyor.

Emekliye intibak zammı ile birlikte 2000 yılı sonrası emekliler ve 2000 yılı öncesi emekliler arasında bulunan gelir adaletsizliği ortadan kaldırılacak. En az 4000 TL'lik bir intibak zammının yapılacağı tahmin ediliyor. Seçime kadar emeklinin umudu hala yüksek ancak henüz bir açıklama yok.