Emekliye Seyyanen Zam Konusuna Son Nokta Konuldu! Açıklama AK Partiden Geldi

Alınan yüzde 49,5 oranında zam sonrası gündemden düşmeyen emekliler seyyanen zam haberi için nefeslerini tutumuştu ki acı haber geldi...

Emekliye Seyyanen Zam Konusuna Son Nokta Konuldu! Açıklama AK Partiden Geldi

Son günlerde kamuoyunda kendine geniş bir yer bulan emekli maaşlarıyla ilgili seyyanen zam iddiaları geçtiğimiz hafta sonu ciddi bir beklentiye sebep olmuştu ki AK Parti cephesinden zam haberlerine nokta konan açıklama geldi.

2024 yılı itibarıyla emekli maaşlarına yüzde 49,5 oranında zam yapılmış ancak emekli vatandaş yaşanılan ekonomik gelişmeler ile beklentilerinin altında kalan bu oran için ses yükseltmeye ve itirazlara başlamıştı. Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte siyasetin de gündeme taşıdığı emekli zamları için de ortaya seyyanen zam iddiaları atılmıştı.

CHP'li Taşcıer'den emekli maaşı tepkisi: Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara  mitinglerinde emeklinin 'e'si bile geçmedi - Gazete Pencere

Ancak milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haberler ve iddiaların önü AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamaları ile kesildi çünkü zam iddialarıyla ilgili net konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den emeklileri üzecek haber geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz” sözleri ile beklentileri artan emekliler seyyanen zam iddiaları ile ciddi bir beklentiye girerken hafta sonu yapılan Ankara ve İstanbul'daki büyük mitinglerde Erdoğan'ın yeni bir düzenleme duyuracağı iddia edilmişti.

AÇIKLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Elazığ'da Emekliler Maaş Zamlarını Protesto Etti - Son Dakika

Ancak hafta sonu iddia edilen duyuru gelmezken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den emeklileri üzecek o haber geldi.

Emekliler ve ortaya atılan iddialar ile ilgili olarak Büyük Sivas Haber TV’ye konuşan Güler emekliler için hazırlanan bir seyyanen zam dosyasının masalarında olmadığını, böyle bir çalışma yürütülmediğini açıkça altını da çizerek belirtti.

Abdullah Güler kimdir? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaşı, siyasi  kariyeri, biyografisi | Son Dakika Haberleri


"İnsanlarımızı hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyet sergilememiz lazım. Şu anda herhangi bir çalışmamız yok." diyen Güler "Bizim elimizde muhalefetin dediği gibi 5 binlik 10 binlik seyyanen zam söz konusu değil, böyle bir çalışmamız yok" diyerek asılsız idda ve haberlere de kapıları kapatmış oldu.