En düşük emekli maaşı 14.000 TL oluyor! Temmuz zammı netleşti

Emekli temmuz zammı ile ilgili yeni gelişime duyuruldu. En düşük emekli maaşı temmuzda 14.000 TL oluyor.

En düşük emekli maaşı 14.000 TL oluyor! Temmuz zammı netleşti

Emekliler büyük bir heyecanla Temmuz ayında maaşlara yapılacak olan güncellemeyi bekliyor. SSK ve bağ-kur emeklisi doğrudan enflasyon oranında zam alırken memur emeklisi ise temmuzda enflasyon farkı alacak. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları üzerinden hesaplamalar başladı. Peki Temmuz'da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Türkiye'deki emekliler için Ocak ve Temmuz ayları zam ayları demek oluyor. Milyonlarca emekli vatandaşın maaşı Ocak ayında %49.25 oranında artmıştı. Şimdi ise gözler Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına çevrildi. 4A 4B 4C emeklisi için Temmuz ayında enflasyon oranında maaş artışı yapılacak. Şu ana kadar 3 aylık enflasyon verisi açıklanırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıkladığı beklenti anketleri doğrultusunda hesaplamalar başladı.

EMEKLİYE NE KADAR TEMMUZ ZAMMI YAPILACAK?

Merkez Bankası piyasa beklenti anketi üzerinden yola çıkan uzmanların Temmuz ayı için emekli maaş zammı beklentisi %25 oranında oldu. Yani kök maaşlara yapılacak artışın en az %25 olacağı tahmin ediliyor. Enflasyon oranında bu artışın yapılması beklenirken aynı zamanda refah Payı zammı da bekleniyor. Refah Payı için açıklamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı tahmin ediliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Özellikle en düşük emekli maaşına yapılacak zam yoğun bir şekilde araştırılıyor. Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye yükselmişti. Ancak emekliler bu karara İsyan etmişti. Temmuz ayında ise en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi isteniyor. Fakat uzmanlara göre Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 14.000 TL'ye yükselecek. Emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili kesin rakamlar ise 3 Temmuz'da belli olacak.