En düşük maaş alan emekliye zam oranı belli oldu! Yüzde 55 Ocak zammı geliyor

Milyonlarca emekliye Ocak 2024 zammı belli oldu. En düşük emekli maaşı alan emekliler bu zam oranlarına çok sevinecek.

En düşük maaş alan emekliye zam oranı belli oldu! Yüzde 55 Ocak zammı geliyor

Emekliler 2024 Ocak zammı hesaplamalarını yapmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası açıklamaları ile birlikte zam hesapları da değişti. Ocak 2024'te emekli maaşlarına gelecek zam oranının Yüzde 55 olacağı tahmin ediliyor. Peki yılbaşında emekli maaşı ne kadar artacak? 2024 Ocak en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Ocak 2024 emekli zammı için geri sayım devam ediyor. SSK ve bağ-kur emeklisi vatandaşlar Yeni yılda yüksek zam oranları bekliyor. Çünkü Temmuz ayında emekliler beklediği maaşları alamamış Bu sebeple de hükümete ciddi bir tepki göstermişti. Yerel seçimlerinde geliyor olması nedeniyle Ocak 2024 emekli zammı için yeni çalışmalar yapılıyor. Yeni yılda emeklilere verilecek olan zam oranlarının Yüzde 50'ye yakın olacağı sık sık konuşuluyordu. Son tahminler ise Emekliye Yüzde 55 oranında zam yapılacağı yönünde.

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 55 ZAM KULİSLERDEN SIZDI

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş yılbaşını bekliyor. SSK BAĞ-KUR, memur emeklisi EYT emeklisi vatandaşlara yeni zam oranlarına ilişkin tahminler gelmeye devam ediyor. 17 milyona yakın emekli vatandaşı ilgilendiren son açıklama Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılmıştı. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini Yüzde 67.52 olarak güncelledi. Bu tahmin üzerinden de emekli maaş zammı hesaplamaları yapılmaya başlandı. Peki emekliye ocakta ne kadar zam gelecek?

Uzmanlara göre hükümet yılbaşında emekli maaşı zammı ile emeklinin gönlünü almaya çalışıyor. Bu nedenle de emekli maaş zammının yüksek olacağı tahmin ediliyor. Beklenen zam oranı ise Yüzde 55 olarak açıklandı.

2024 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En çok merak edilen ise en düşük emekli maaşı zammı. 2024 en düşük emekli maaşının seyyanen zam ile arttırılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aklında ise emekli maaşının 11.500 TL ile 12.500 TL arasında olması yer alıyor. Yani Ocak 2024'te en düşük emekli maaşında da güzel bir iyileştirme olacak. Yeni en düşük emekli maaşı ise 11.500 12.500 TL bandında değişecek.