EYT’siz yaş şartsız erken emeklilik! SGK girişi 2000-2018 arası olanlara müjde

Sigorta girişi 2000 2018 olanlara erken emeklilik müjdesi geldi. EYT'siz ve yaş şartsız derken emeklilik detayları belli oldu.

EYT’siz yaş şartsız erken emeklilik! SGK girişi 2000-2018 arası olanlara müjde

Türkiye'de SSK ve BAĞ-KUR'LU çalışan milyonlarca kişinin en büyük hayali emeklilik hakkını bir an önce elde etmek. Bu nedenle de erken emeklilik imkanları yakından takip ediliyor milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. EYT yasası ile birlikte milyonlarca kişiye emeklilik hakkı verilmişti. EYT'yi kaçıranlar ise yaş şartsız EYT'SİZ erken emeklilik şansını araştırıyor. Peki Kimler erken emekli olabilir? Yaş şartsız erken emeklilik kimleri kapsıyor?

Milyonlarca vatandaşın en büyük Hayallerinden biri erken emeklilik imkanlarını yakalamak. Bu konuda EYT düzenlemesi Yaklaşık 5 milyon vatandaşa erken emeklilik yolunu açmıştı. EYT'yi kaçıranlar ise Şimdi yeni bir erken emeklilik imkanının peşinde koşuyor. SSK ve bağ-kurlu çalışanlara yeni bir emeklilik reformu gelecek. Az önce son dakika açıklaması yapıldı. Sigorta girişi 2000 2018 arası olanlar EYT'siz ve şartsız erken emeklilik hakkını elde edecek.

MALULEN ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren sağlık nedeniyle erken emeklilik detayları ortaya çıktı. Malulen emeklilik olarak bilinen bu yöntemle emekli olmak için çalışma hayatı sırasında iş gücünün %60'ını kaybetmek gerekiyor. Aynı zamanda bu durumun sağlık raporu ile de belgelenmesi şartı aranıyor. Sağlık nedeniyle erken emeklilik hakkı alabilmek için detaylar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklandı.

1800 GÜN PRİM ŞARTI ARANIYOR

Malulen emeklilik için aranan en önemli şartlardan biri de 1800 gün prim Ödemiş olmak. Ayrıca 10 yıl sigortalılık süresi de aranıyor. Bu şartları yerine getirenler tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporu ile bir dilekçe yazarak malulen emeklilik için başvuru yapma şansını elde ediyor. Sigorta başlangıç tarihine göre malulen emeklilik prim gün süresi 1800 ile 3600 arasında değişiyor. Sigorta girişi 2000 sonrası olanların 1.800 gün prim ödemesi yeterli oluyor.