Falcıların dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıktı

Sosyal medya son zamanlarda falcı veya medyum olarak gördüğümüz istismarcılarla dolu.

Falcıların dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıktı

Peki, anne adından, doğum yerine kadar birçok bilgiyi bilen falcı sıfatlı bazı kişiler bunu nasıl başarabiliyor? İşte insanları tuzaklarına düşüren falcıların akıl almaz o oyunu... Anne adından, doğum yerlerine, yaşınızdan kimlik numaralarına kadar falcı sıfatı taşıyan bazı kişiler, dolandırıcılıkta öyle bir yöntem buldu ki duyanlar kulaklarına inanamadı. Kişisel verileri nasıl biliyorlar, insanları nasıl kandırıyorlar... Bakın gizemli falların arkasından nasıl bir oyun yatıyor.

falcilarin-dolandiricilik-yontemleri-ortaya-cikti.jpg

AMAN DİKKAT
Gelecekte ne olacak, başınıza neler gelecek, hangi seçimleri yaparsak doğru olacak?.. İşte tüm bu sorular umut tacirlerinin ekmeği oldu. Keyif için baktıran kadar, kararlarını fala göre alanlar da bulunuyor. Sosyal medya ne yazık ki son günlerde falcı veya medyum olarak adlandırılan istismarcılarla dolu. 'Artık bunu da nasıl bilebilir' denilen o bilgiler falın inandırıcılığın da ilk aşaması oluyor. Peki bunu nasıl yapıyorlar? Uzman isimler "Sosyal medya sitelerinde ya da e-ticaret sitelerinde veri sızıntıları meydana geliyor. Kayıt olurken bütün bilgiler giriliyor. Bunlar daha sonra sanal yollarla, illegal olarak satılıyor" ifadelerini kullandı.

falcilarin-dolandiricilik-yontemleri-ortaya-cikti-001.jpg
Show Haber’de yer alan bir habere göre kişisel veri hırsızları, falcılık oyunuyla on binlerce lira haksız kazançla elde ediliyor.