Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KDV Denetimi Açıklaması

Bakan Şimşek: "Düşük KDV oranlarını istismar edenlere sıkı denetim" yapılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KDV Denetimi Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temel ihtiyaç ürünlerindeki düşük Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarını istismar eden firmaların tespitine yönelik saha denetimlerinin yapılacağını duyurdu. Yapay zeka destekli analizler sonucunda belirlenen uyumsuzluklar neticesinde, vergi kayıp ve kaçağına neden olan ve haksız rekabet oluşturan firmalara yönelik önemli adımlar atılacağını belirtti.

KDV ORANLARINDAKİ UYUMSUZLUKLAR TESPİT EDİLDİ

Bakan Şimşek'in açıklamasına göre, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Risk Analizi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yapay zeka destekli çalışmalarla KDV oranlarındaki uyumsuzluklar belirlendi. Bu kapsamda, temel ihtiyaç ürünlerinde uygulanan düşük KDV oranlarını istismar eden firmaların tespitine yönelik saha denetimleri gerçekleştirilecek.

VERGİ KAYBI VE KAÇAĞINA KARŞI SIKI TAKİP

Hazine ve Maliye Bakanı, vergi kaybı ve kaçağının önüne geçmek ve haksız rekabeti önlemek adına sıkı takibin süreceğini ifade etti. Şimşek, "Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.