Hepsine yeni zam geliyor! Aile destek, engelli, SED, 65 yaş maaşı güncelleniyor

Sosyal yardım alanlara yeni zam müjdesi var. 2024 yılında hepsine yeni artış yapılacak. Aile destek, engelli, SED, 65 yaş maaşı güncelleniyor.

Hepsine yeni zam geliyor! Aile destek, engelli, SED, 65 yaş maaşı güncelleniyor

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın faydalandığı sosyal yardım ödemeleri hesaplara yatmaya devam ediyor. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere adeta ilaç gibi gelen ödemelerle ilgili yeni bir haber de var. Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49.25 artan sosyal yardım ödemeleri 2024 yılında bir kez daha güncellenecek. Aile Bakanlığı yeni rakamları duyurdu. Peki sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam gelecek? 2024 sosyal yardım zammı ne kadar olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca aileye sağlanan sosyal yardım ve destek ödemeleri 2024 yılının başında artmıştı. Aile Destek, evde bakım, engelli, 65 yaş maaşı ve sevk yardımı yüzde 49.25 oranında zamlı olarak hesaplara yatıyor. Ramazan ayında da sosyal yardım ödemeleri hızla gerçekleşiyor. Bir yandan sosyal yardım ödemeleriniz Damla olarak almalarına sevinen milyonlarca vatandaş bir yandan da yeni zam tarihlerini merak ediyor. Peki 2024 yeni sosyal yardım zammı ne zaman gelecek? Sosyal yardımlara ne kadar zam gelecek?

2024 SOSYAL YARDIMLARA NE KADAR ZAM GELECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen sosyal yardımlar her yıl 2 defa artıyor. Ocak 2024 sosyal yardım zammı yüzde 49.25 oranında olmuştu. Sosyal yardımlara yeni zam Temmuz ayında yapılacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenen 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda memur maaşlarına yapılan zamlar sosyal yardım ödemelerine de zam olarak yansıyacak. Şu ana kadar 2 aylık enflasyon verisi belli oldu ve yüzde 11'in üstüne çıktı. Yani şimdiden sosyal yardım ödemelerine yüzde 11'lik zam kesinleşmiş oldu. Mart Nisan Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerinin de belli olmasıyla beraber sosyal yardım ödemelerine yeni artışlar yapılacak.

emekli-maas-promosyonu-3.jpg

MART 2024 SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ YATTI MI?

2024 mart ayı sosyal yardım ödemeleri başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ve destek ödemeleri vatandaşlara IBAN numarası ya da PTT aracılığıyla ödeniyor. 15 Mart tarihinde başlayan sosyal yardım ve destek ödemeleri T.C kimlik numarası sonuna göre 31 Mart'a kadar devam edecek. Nisan ayı sosyal yardım ödemelerinin ise Ramazan Bayramı nedeniyle öne çekilmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda açıklama yapabilir.