İhtiyaç sahibi ailelere aylık 1000 TL nakdi destek! Çocuğu okula gidenler kaçırmasın

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere Aylık 1000 TL eğitim desteği verilecek. Okula giden çocuğu olan aileler bu fırsatı kaçırmadan başvurusunu yapsın.

İhtiyaç sahibi ailelere aylık 1000 TL nakdi destek! Çocuğu okula gidenler kaçırmasın

Devletin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere sunduğu devlet desteği ödemeleri devam ederken Belediyelerde devreye girdi. Okula giden çocuğu olan aileler için birçok belediyenin de eğitim desteği fırsatları var. Bu defa güzel haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verildi. İlkokul ve ortaokula giden çocuğu olan aileler için Kocaeli Belediyesi tarafından Aylık 1000 TL eğitim yardımı desteği verilecek. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi Aileler bu destek ödemesi için başvuru yapabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok sosyal yardım ödemesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü hafifletmek adına yardım ve destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından sağlanan bu destek ödemelerinin yanı sıra ailelere belediyelerden de nakdi yardım veriliyor. Ekonomik krizin giderek derinleştiği bugünlerde bir belediyeden daha güzel haber geldi. Dar gelir eve ihtiyaç sahibi aileler okula giden çocuğu olmaları durumunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesine başvuru yaparak Aylık 1000 TL'lik eğitim yardımı alabilecek.

BAŞVURULAR BELEDİYEYE YAPILACAK

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için eğitim desteği verecek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi detayları aktardı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için yeni bir yardım kalemi açan belediye, ilkokul ve ortaokula giden çocuğu olan ailelerin belediyeye müracaat ederek eğitim yardımı alabileceğini belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen yardım miktarı Aylık 1000 TL oldu. Okulların açık olduğu süre boyunca aileler başvuru yaparak Aylık 1000 TL eğitim desteği alabilecek.

erken-emeklilik-2.jpg

EĞİTİM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtilal sahibi ailelerin çocukları için sağlanan eğitim yardımı ödemesinden faydalanmak için gelir kriterine bakılıyor. Hane içinde kişi başına düşen geliri Asgari ücretin üçte birinden az olanlar bu yardım ödemesi için başvuru yapabiliyor. Eğitim yardımı almak için aynı zamanda okula giden çocuğunuzun da olması gerekiyor.