İstanbul ve 16 İl İçin Sarı Kodlu Alarm Verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yerel sağanaklar ve gök gürültülü yağışlar için sarı kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

İstanbul ve 16 İl İçin Sarı Kodlu Alarm Verildi

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olacağını duyurdu. İstanbul ve batı bölgeleri, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisinde kalacak. Sıcaklıkların perşembe gününden itibaren 10 derece düşmesi bekleniyor.

16 İL İÇİN SARI KODLU UYARI VE BEKLENEN ETKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir ve Aksaray için sarı kodlu uyarı yayınladı. Şiddetli sağanak yağışların yanı sıra, kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR RİSKLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren etkili olacağını bildirdi. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT!

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda bulunan yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yurttaşlar, bu bölgelerde dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıldı.