İstanbul'da barajların doluluk oranı açıklandı

Mega Kent İstanbul'da 13 günden bu yana aralıklı devam eden yağışlar sonrası barajların doluluk oranı açıklandı. Peki yağışlar İstanbul barajlarını doldurdu mu?

İstanbul'da barajların doluluk oranı açıklandı

İstanbul'da 13 günden bu yana aralıklı olarak sağanak yağışlar devam ediyor. İSKİ tarafından bugün İstanbul'da barajların doluluk oranı açıklandı. Eki 13 günlük yağış sonrası İstanbul barajlarında doluluk oranı nasıl oldu?

İSKİ İSTANBUL BARAJLARININ DOLULUK ORANINI AÇIKLADI

İstanbul'da 11 Kasım cumartesi günü başlayan sağanak yağışlar öncesinde barajların doluluk oranı 16.18 olarak açıklanmıştı. İSKİ dün sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile barajların doluluk oranının %23.25'e yükseldiğini duyurdu. Dün de İstanbul'da yağışlar etkili olmaya devam etti. 23 Kasım İstanbul barajlarının doluluk oranı ise %23.78 oldu. Yani son 13 günde aralıklı da olsa devam eden yağışlar sayesinde İstanbul barajlarında 7.6 oranında bir artış yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu hafta da Mega Kent için sağanak yağış ve kar uyarısı yapıldı. Barajların doluluk oranının bu yağışlardan sonra da artması bekleniyor.