İşte, Arınç'ın istifa açıklamasının tam metni!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşerek istifasını sunduğunu ve istifasının kabul edildiğini açıkladı.

İşte, Arınç'ın istifa açıklamasının tam metni!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Ak Parti kurucu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna verdiği demeçlerde HDP eski Eş Genel Başkanı ve Osman Kavala hakkındaki ifadeleri nedeniyle tartışma konusu olmuştu.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yasin Börü'nün katillerini savunmayız diyerek, Arınç'la aynı yolu yürüyemeyeceklerini ifade etmişti. Erdoğan şöyle demişti:

"Biz Kobani'yi unutamayız. Diyarbakır'da bizim Kürt kardeşlerimizi öldürenlerle, Yasin Börü'lerimizi şehit edenlerle aynı safta olamayız. Onların savunmasını yapmaya kalkanlar kusura bakmasınlar. Ama AK Parti biz Diyarbakır'da öldürülen kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Arınç ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası Posta gazetesinden Murat Çelik’e konuşarak, “Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı." demişti.

İşte, Arınç'ın istifa açıklaması:

TALEBİ KABUL EDİLMİŞTİR

Bülent Arınç'ın açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı kısa bir paylaşımda, Bülent Arınç'ın istifa talebinin kabul edildiğini duyurdu.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle oldu:

"Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, sayın Arınç'ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."