İtfaiyeciler alevlerin arasında kaldı!

Diyarbakır'ın merkezi Kayapınar ilçesinde bir sitenin çatısında çıkan yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekipleri alevlerin arasında kaldı.

İtfaiyeciler alevlerin arasında kaldı!

İtfaiye erlerinden biri halat yardımıyla inmeye çabalarken düşerek ağır şekilde yaralandı. Yangın, merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Baba Tahir Caddesi’ndeki bir sitede olan D Blok'un çatısında meydana geldi. Henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde çıkan yangın bina sakinleri tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

itfaiyeciler-alevlerin-arasinda-kaldi.jpg
HORTUMA TUTUNARAK İNMEYE ÇALIŞTI

Ekipler yangını oldukça zor bir şekilde kontrol altına almaya çalışırken, itfaiye erlerinden Halil Eskimiş, Cengiz Oruç ve ismi öğrenilemeyen bir itfaiye eri çatıda alevler arasında mahsur kaldı. Alevlere teslim olan çatıda itfaiye erlerinden Halil Eskimiş, yangın hortumuna tutunarak aşağı inmeye çalışırken dengesini kaybedip yere çakıldı.

itfaiyeciler-alevlerin-arasinda-kaldi-001.jpg
KAMERALAR DÜŞME ANINI KAYDA ALDI

Olay yerindeki sağlık ekipleri, itfaiye erini ilk müdahalesinin sonrasında Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmak üzere yola çıkarıldı. Yangın uzun çabalar sonucu kontrol altına alınırken, diğer 2 itfaiye eri ise ekiplerin yardımıyla çatıdan kurtarıldı. Yangın ve itfaiye erinin düşme anı kameralara saniye saniye yansırken, Eskimiş’in hastanedeki tedavisi hala devam ediyor. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.