Kuduz alarmı!

Hatay'ın Defne ilçesinde bir çiftlikteki büyükbaş hayvanlara saldırıda bulunan köpek, alınan numunede kuduz olduğu öğrenildi.

Kuduz alarmı!

İki mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Hastalığın görüldüğü bölgelerde başıboş kedi ve köpekler ile vahşi hayvanların, aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın toplanmasına, aşılanmasına ve hastalık sönüşü yapılıncaya kadar bakım evlerinde tutulmalarına karar verildi.

kuduz-alarmi.jpg

BAKIM EVLERİNDE TUTULACAKLAR

Defne ilçesi Meydancık Mahallesi’nde sahipsiz bir köpek, 22 Nisan tarihinde bir çiftlikte büyükbaş hayvanlara saldırıda blundu. Çiftlik işletmecisi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ihbar yaptı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe belediyesi ekipleri hemen harekete geçti. Belediye ekipleri tarafından saldırgan köpek yakalanarak gözetim altına alındı. Köpeğin karantina altındayken 23 Nisan'da öldüğü öğrenildi. Hayvanın ölüm sebebi kuduz şüphesiyle kayda geçti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından köpekten alınan örnek, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi. Adana’da yapılan analiz sonucunda köpeğin 'kuduz' olduğu tespit edildi. Konuyla alakalı yönetmelikler ve kararları doğrultusunda tüm kurumlarca koordineli olarak işlemlere start verildi. Meydancık Mahallesi ve bitişiğindeki Güneysöğüt Mahallesi'ne hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Hastalığın görüldüğü bölgelerde başıboş kedi ve köpekler ile vahşi hayvanların ilçe ve büyükşehir belediyesi tarafından aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın toplanmasına, aşılanmasına ve hastalık sönüşü yapılıncaya kadar bakım evlerinde tutulmaları kararı alındı.

kuduz-alarmi-001.jpg
İNSANLARIN DİKKATLİ OLMALARI GEREKİYOR

Hasta hayvan tarafından ısırılan insanlar var ise sağlık teşkilatıyla irtibata geçmelerinin sağlanmasına ve konunun Defne İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından takip edilmesine, risk alanı içerisinde olası gelişebilecek ısırık vakalarının da aynı hassasiyetle takip edilmesine karar verilerek tüm tedbirlerin alınmasına karar verildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinesinde başlatılan çalışmalar hala devam ediyor.