Meteoroloji 23 İl İçin Uyarı Geçti! İstanbul Dahil Hava Durumu İçin Son Dakika Gelişmeleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 il için sarı kod verirken İstanbul ve Ankara Valiliği de bugün beklenen fırtına nedeniyle vatandaşları uyardı.

Meteoroloji 23 İl İçin Uyarı Geçti! İstanbul Dahil Hava Durumu İçin Son Dakika Gelişmeleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendir ülke genelinde korku yarattı. Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Ankara, Çankırı, Eskişehir çevreleri ile Rize ve Artvin kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı hatta yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklentileri için uyarı geçildi.

Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük cevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine de dikkat çekildi.

23 İL İÇİN SON DAKİKA UYARISI VERİLDİ

Fırtına nedir, türleri ve oluşumu - GÜNCEL - www.canakkalekalem.com

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diger bölgelerde 2 ila 5 derece artacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodlu uyarı yayınlanan şehirler şöyle sıralandı;

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak ve Yalova

İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük cevrelerinde kuvvetli sağanak yağışlar beklenirken sel, su baskını, yıldırım ve fırtına için ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı geldi.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizilirken MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi ve İstanbul Valiliği tarafından megakentte bugün sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği belirtildi.

İSTANBUL VE ANKARA İÇİN ÖZEL UYARI

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı - Son Dakika Haberleri

MGM de İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ile Edirne'nin güney ilçelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğini bildirildi.

Ankara valiliği tarafından yapılan uyarıda vatandaşların yağış ve fırtına sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem almaları istendi