Meteorolojiden çiftçilere zirai don uyarısı

İç Anadolu ve Karadeniz'de Zirai Don Alarmı: Çiftçilere Kritik Uyarı!

Meteorolojiden çiftçilere zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde mevsim normalleri altında devam eden sıcaklıkların etkisiyle, özellikle İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ile Batı ve Doğu Karadeniz bölgelerinde zirai don riskine dikkat çekiyor. Pazar ve Pazartesi sabah saatlerinde beklenen bu soğuk hava dalgasının tarım faaliyetlerini olumsuz etkilemesi bekleniyor.

PAZAR SABAHINA DİKKAT: ZİRAİ DON BEKLENİYOR

Meteoroloji'nin açıklamasına göre, Pazar günü sabah saatlerinde İç Ege ve İç Anadolu'da hafif, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yükseklerinde ise orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da ise yer yer kuvvetli zirai don olayı yaşanması bekleniyor.

PAZARTESİ SABAHI İÇİN DE UYARI: DON RİSKİ SÜRÜYOR

Pazartesi günü sabah saatlerinde ise İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da hafif, Doğu Anadolu'da orta kuvvette yer yer kuvvetli zirai don olayının etkili olacağı tahmin ediliyor.

ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı başta çiftçiler olmak üzere tüm vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını öneriyor. Özellikle zirai donun tarım ürünlerine zarar verebileceği bu dönemde, alınacak önlemlerin hasarı minimize edeceği belirtiliyor.

Bu soğuk hava koşullarında, tarımsal faaliyetlerde bulunan vatandaşların ve çiftçilerin alması gereken tedbirler arasında, özellikle seraların ısıtılması, sulama sistemlerinin dona karşı korunması ve hassas bitkilerin örtülmesi gibi önlemler yer alıyor.