Michael Jordan imzalı ayakkabının fiyatı dudak uçuklattı

Ticaret Bakanlığı, mevzuata uygun şekilde gümrük işlemi tamamlanmadığı için gümrükte terk edilen eski ABD’li basketbolcu Michael Jordan imzalı 3 çift spor ayakkabıyı 5 milyon liraya satışa sundu.

Michael Jordan imzalı ayakkabının fiyatı dudak uçuklattı

Ticaret Bakanlığı’nın e-ihale ile satışa çıkarttığı eşyalar arasında "Koleksiyonluk spor malzemeleri" kategorisinde yerini alan spor ayakkabılar dikkat çekmeyi başardı.

michael-jordan-imzali-ayakkabinin-fiyati-dudak-ucuklatti.jpg

AYAKKABI İHALEYE KOYULDU
Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) efsane isimlerinden Michael Jordan’ın imzasını taşıdığı ifade edilen 3 çift spor ayakkabı, 15 Nisan’da ihaleye koyuldu. Ticaret Bakanlığı’nın Mersin Tasfiye İşletme Müdürlüğü’ne (TİM) ait 2 Numaralı Tasfiye Ambarı’nda bulunan 3 çift spor ayakkabının satış bedeli de 5 milyon lira olarak netleşti. İhale 19 Nisan’da noktalandı. Fakat ayakkabılar için ihale süresince herhangi bir teklifte bulunulmadı. Bunun üzerine Bakanlık, ayakkabıları aynı gün yeniden ihaleye koydu. Başvuru süreci devam eden 100 bin lira teminat bedeli istenen ihalede ayakkabılara henüz teklif veren olmadı.

michael-jordan-imzali-ayakkabinin-fiyati-dudak-ucuklatti-001.jpg

MİCHAEL JORDAN HAKKINDA
Michael Jordan, 17 Şubat 1963 tarihinde New York’ta hayata gözlerini açmıştır. Daha sonraları ailesi büyüdüğü Kuzey Karolina’ya yerleşmiştir. Yaşamsal alanda ikinci sınıf statüde olması ve boyunun kısa olması sebebiyle Lise takımına girmekte zorluk çekmiştir. Bunun yerine beyzbol gibi diğer spor dallarına yoğunlaştı. Michael Jordan, yılın kolej takımı olan Kuzey Karolina Üniversitesi’ne girdi. 1984 yılında Chicago Bulls tarafından NBA listesine kaydedilmiştir. 1984 yılında ABD Olimpiyat basketbol takımında yer almıştır ve ekip ile ilk altın madalyasını kazanmayı başarmıştır.