O ilçeye adeta akın ettiler!

Bartın'ın Amasra ilçesinde, bayram tatilinde oldukça büyük bir yoğunluk yaşandı; araç kuyrukları oluştu. Bayramın ikinci gününde 20 bin girişin olduğu Amasra, yeni araç girişlerine kapatılmak zorunda kaldı.

O ilçeye adeta akın ettiler!

Aşırı yoğunluk yaşanan bölgelere çevik kuvvet ve ek trafik ekipleri sevk edildi. Sürücüler ise Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü alanına sevk edildi. Ramazan Bayramı'nın 2'nci gününde, tatilciler, tarihi ve turistik ilçe Amasra'ya akın akın gitti. İlçe merkezine girişte uzun araç kuyrukları meydana geldi. Polis ekipleri, ilçeyi araç girişine kapatmak zorunda kaldı. Araçlar, Türkiye Taşkömürü Amasra Müessese ve Büyük Liman sahaları, okul bahçeleri ve kaymakamlığın önündeki otoparka yönlendirdi.

o-ilceye-adeta-akin-ettiler.jpg
ESNAF DURUMU MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Amasra Kalesi ile Çekiciler Çarşısı'ndakiler, yoğunluk sebebiyle yürümekte büyük zorluk çekti. Güzel havayı fırsata dönüştüren turistler, plajdaki kumsalda gezip, fotoğraflar çektirdi. Gezi tekneleriyle turlar atan turistler, Amasra Kalesi ve Tavşan Adası'nı denizde izledi. Amasra Çekiciler Çarşısı'ndan esnaf Hasan Özışık, güzel havalar sebebiyle aşırı yoğun olduğunu ifade ederek, bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

o-ilceye-adeta-akin-ettiler.jpeg
20 BİNİN ÜZERİNDE ARAÇ GİRİŞİ OLDU

Amasra'ya polis kayıtlarına göre, 20 binin üzerinde aracın giriş yaptığı kaydedildi. Aşırı yoğunluk yaşanan bölgelere de Bartın Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki çevik kuvvet ve ek trafik ekipleri sevk edildi. Yoğunluğun yarın da devam edeceği düşünülüyor.