O kişilere ehliyet yok! Yeni uygulama çok can yakacak

Ehliyet alacaklar dikkat. Karayolları Trafik Yönetmeliği değişti, O kişilere artık ehliyet verilmeyecek.

O kişilere ehliyet yok! Yeni uygulama çok can yakacak

Ehliyet alacaklar için çok önemli karar geldi. Karayolları Trafik yönetmeliğinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir değişiklik gerçekleşti. O kişiler artık ehliyet alamayacak ve ehliyeti olsa bile yenileyemeyecek. İşte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika kararının detayları…

Ekonomim'den derlenen habere göre Trafik yönetmeliğinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. Yeni değişiklik kararıyla birlikte uyku apnesi Sendromu olan ve tanı konan kişilere artık ehliyet verilmeyecek. Yolcuların ve sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla alınan Bu karar doğrultusunda uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehliyetinin de yenilenmeyeceği açıklandı.

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİREN KARAR ÇIKTI

Trafik yönetmeliğinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren çok önemli bir değişiklik yapıldı. Uyku apnesi tanısı konan kişilere artık ehliyet verilmeyecek. Aynı zamanda bu kişilerin daha önceden aldıkları ehliyetlerde yenilenmeyecek. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, kararın diğer sürücülerin ve yolcuların güvenliğinin sağlanması amacıyla alındığı bildirildi.

UYKU APNESİ NEDİR?

Uyku apnesi, kişinin uyku sırasında solunumunun kısa süreliğine durması veya önemli ölçüde azalması durumudur. Bu durum, genellikle hava yolunun kısmen veya tamamen tıkanması sonucu meydana gelir ve kişinin uyku sırasında tekrar tekrar nefes almasının kesilmesine neden olur. Uyku apnesi, solunum duraklamaları sırasında oksijen seviyesinin düşmesine ve uyku kalitesinin bozulmasına yol açar, bu da gündüz aşırı uyku hali ve yorgunluk gibi sonuçlar doğurabilir.

Ayrıca, uyku apnesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir; yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, diyabet ve felç riskini artırabilir. Uyku apnesinin tanı ve tedavisi için uyku testleri ve çeşitli tıbbi müdahaleler gerekebilir. Uyku apnesi olan kişiler, genellikle CPAP (Sürekli Pozitif Hava Yolu Basıncı) makinesi kullanarak tedavi edilirler. Bu cihaz, uyku sırasında hava yollarının açık kalmasını sağlayarak düzenli bir solunum ritmi korunmasına yardımcı olur.