O şartı sağlayan ihtiyaç sahiplerine 4.000 TL devlet desteği verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi kişilere tek şartla devlet desteği verecek. 4000 TL'lik devlet desteği PTT üzerinden ödenecek.

O şartı sağlayan ihtiyaç sahiplerine 4.000 TL devlet desteği verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara mayıs ayı yardımları için düğmeye bastı. Dar gelirli olan ve geçim sıkıntısı yaşayan kişiler başvuru yapmaları durumunda bakanlıktan nakit destek ödemesi alabiliyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahiplerine tek şartla devlet desteği verilecek. 4000 TL'lik devlet desteği için detaylar belli oldu.

Aile Bakanlığı birçok farklı sosyal yardım programı ile Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşın Nakit paraya olan ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Bakanlık yeni bir son dakika duyurusu yaparak mayıs ayı ödemelerine ilişkin detayları paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre tek şartla tam 4.000 TL'lik devlet desteği sağlanacak. Peki bu destekten kimler yararlanabilir? 4000 TL devlet desteği başvuru şartları neler?

AİLE BAKANLIĞI SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık hane başına sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Mayıs ayına doğru adım adım ilerlerken yeni sosyal yardım ödemelerine ilişkin açıklamada geldi. Aile Bakanlığı hane başına 4000 TL'lik yeni bir sosyal yardım ödemesi daha tanımladı. Yardım ödemesinden faydalanmak isteyen hanelerde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor.

MAYIS AYINDA VERİLECEK

Aile Bakanlığı tarafından verilecek olan yeni sosyal yardım Mayıs ayında başvuru şartlarını taşıyan ve başvurusunu tamamlayan ailelere sunulacak. Aileler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından ya da e-devlet aracılığı ile başvuru işlemlerini yapabilecek. Başvuru değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa 4.000 TL'lik nakit destek ödemesi hak sahiplerine yatacak.

Aile Bakanlığının sosyal yardım ödemeleri genellikle her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatıyor PTT üzerinden ya da Ziraat Bankası IBAN numarası aracılığı ile yapılıyor.